Loiske avasi voittotilinsä

Kuva: Kari Etelä
Loiskeen 17-vuotias jämsänkoskelainen Simeon Europaeus (numero 26) on ollut pirteä tuttavuus.

Hervannan kentällä pelatussa kolmosdivarin jalkapallo-ottelussa Sääksjärven Loiske näytti pelilliset kyntensä ja otti kauden avausvoiton lukemin 3–1 vastapuolenaan kotijoukkue ACE.

– Nyt pelasimme joukkueena. Taisteluilme oli kohdallaan ja olimme mielestäni selkeästi parempia, iloitsi Loiske-koutsi Janne Malmi.

Loiskeen vahvuus oli erikoistilanteet ja niiden päättäjänä kunnostautui kolossimainen toppari Joel Mattjus.

– Ensimmäisen osuman Mattjus pukkasi kulmurista ja 3–1-maalin vapaapotkusta. Molemmat tarjoilut antoi Janne Lahdenpohja, hehkutti Malmi tehoduonsa osaamista.

Maalissa Akseli Syrjälä teki muutaman hyvän torjunnan, näistä tärkein oli Loiskeen 2–1-johtoasemassa tullut ACE:n läpiajo, jonka Syrjälä pelasti. Loiskeen toisen maalin viimeisteli ACE-puolustuksen ja maalivahdin tunaroinnin tuloksena Teemu Hannula.

Loiskeen keskikentän trio Pessi Suonpää, Akseli Tiensuu ja Janne Lahdenpohja teki peliä oivallisesti.

– Nämä ovat kolmosen tasolle kovia sällejä jokainen. Lisäksi Abdulla Al-Barkatin alakerran pelaaminen oli täysin virheetöntä, ruoti Malmi.

Kauden neljännessä pelissä tullut täysi pistepotti nosti Loiskeen sarjan keskikastiin. Sarjataulukon kärjessä näyttää neljä joukkuetta menevän heti alkukaudesta menojaan eli HJS, PS-44, NoPS ja Ilves-Kissat ratkaisevat sarjan voiton ja nousijan paikan. Loput seitsemän sakkia ovat tasaisia ja Loskeellakin on saumat nousta hyvinkin kolkuttelemaan sijojen 5–7 haarukkaan.

Seuraava otatus Loiskeella on 23. toukokuuta, kun joukkue matkaa Forssaan.