Lempäälä-talon rakennustyömaan maisema muuttuu – toinen nostokurki poistuu

Telkäntaipaleen kevyenliikenteensillan toinen, radan itäpuolinen osa nousi paikoilleen tiistaiaamuna 7. toukokuuta. Radan länsipuolen uuteen Lempäälän radan itäpuoliseen keskustaan kytkevän Telkäntaipaleen budjetti on 3,2 miljoonaa euroa.

Lempäälä-talon rakennustyömaalle jää kesäkuun puolen välin jälkeen enää yksi nostokurki. Kuvassa oleva pohjoisen puolen nosturi puretaan ja siirretään muualle. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälä-talon laajalla työmaalla on huojunut jo pidemmän aikaa kaksi suurikokoista nostokurkea. Rakennustyöt ovat edenneet nyt jo niin pitkälle, että toinen nostokurjista siirtyy pois kesäkuun puolen välin tienoilla.

– Pohjoisen puoleinen torninosturi puretaan 11.-13.6. välisenä aikana. Nosturi lähtee toisiin tehtäviin, kerrotaan Lempäälän kunnan verkkosivuilla.

Työmaalle jää vielä toinen nostokurjista.

Nostokurjen purkaminen aiheuttaa purkuaikana muutoksia Aavankadun liikennöintiin.

– Puomi joudutaan nostamaan osittain Aavankadulle, noin 20–30 metriä. Kulku Aavankadulla säilyy, mutta puomin laskun aikana joudutaan hetkellisesti pysäyttämään Aavankadun liikenne. Lisäksi tornin osien lastaus aiheuttaa mahdollisesti hetkellisiä kulkukatkoja Aavankadulla, kunta tiedottaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?