Liikennemerkki kaatui pysäköidyn auton päälle – kunta korvaa korjauksen

Liikennemerkki kaatui henkilöauton päälle Piippokeskuksen pysäköintialueella. Liikennemerkit on sittemmin asennettu maahan. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälä korvaa yksityishenkilön auton korjauksen. Auto vaurioitui, kun liikennemerkki kaatui Lempäälän keskustassa pysäköitynä olleen auton päälle.

Yksityishenkilö oli viime vuoden lokakuussa pysäköinyt autonsa Piippokeskuksen pysäköintialueelle, missä auton päälle oli kaatunut betoniporsaaseen kiinnitetty liikennemerkki. Asianomistaja jätti kuntaan korvausvaatimuksen, jonka yhdyskuntajohtaja hylkäsi tammikuussa liikennemerkin kaatumisen ennakoimattomuuden ja olosuhteiden perusteella.

Asianomistaja teki hylkäävästä päätöksestä oikaisuvaatimuksen. Hän perusteli vaatimustaan sillä, että parkkipaikka on kunnan vastuulla ja että merkin olisi pitänyt olla kiinni paremmin.

Lempäälän yhdyskuntalautakunta on päättänyt 11. kesäkuuta hyväksyä asianomistajan oikaisuvaatimuksen. Se pitää kohtuullisena, että kunta korvaa liikennemerkin kaatumisesta aiheutuneen vahingon.

– Piippokeskuksen pysäköintialue perustettiin väliaikaiseksi, mutta siitä on muodostunut pysyvä, käyttöasteeltaan suuri ja keskustan pysäköinnin kannalta merkittävä alue. Liikennemerkkien asentamisessa betoniporsaiden käyttö ei ole hyvä ratkaisu, lautakunta perustelee.

Liikennemerkit asennettiin maahan kyseisen tapahtuman jälkeen.

Auton korjauskustannukset ovat noin 760 euroa. Kunta maksaa sen kuittia vastaan.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.