Loiske tiputtautuu futsalissa sarjaportaan alemmas ykkösdivarista: Päätös oli kirvelevä, mutta realismi oli otettava huomioon”

Loiskeen valmennuksesta vastasivat viime kaudella Aki Lehtinen (oik.) ja Janne Malmi. Kuva: Antti Raunio

Sääksjärven Loiske luopuu pitkän harkinnan jälkeen futsalin valtakunnallisesta ykkösdivisioonasta ja jatka pelejään alueellisessa kakkosdivarissa. Muutamat viime kaudet ovat olleet Loiskeelle raskaat sekä taloudellisesti että urheilullisesti. Pitkät pelimatkat ja korkeat kustannukset ovat olleet haastavia saada pelaajia innostumaan ja sitoutumaan seuraan, näin menestys on ollut useamman kauden ajan taistelua putoamista vastaan.

– Loiske on futsalin uranuurtajaseuroja Suomessa, meillä on pitkä historia niin pääsarjasta kuin ykkösestäkin. Päätös oli kirvelevä, mutta realismi oli otettava huomioon. Meille oli tosi hankala saada pelaajia, ja kustannuksista iso osa katettiin pelaajien kukkarosta, kertoi kovan päätöksen taustoista Loiskeen puheenjohtaja Esa Kuusisto.

Aki Lehtinen valmensi Loisketta kaksi edelliskautta ja joutui molemmilla sesongeilla kovaan liemeen etenkin pitkillä pelireissuilla Pohjois- ja Itä-Suomeen. Pelaajia ei kerta kaikkiaan saanut lähtemään pitkille ja raskaille matkoille.

– Tieto kakkosdivaripaikasta tuli heinäkuussa ja nyt olemme alkaneet kasata ensi kautta, pelaajia ja taustoja. Itse olen ajatellut olevani valmennuksessa mukana, pieni mietintäaika toki pitää ottaa, onko motivaatiota lähteä kakkosdivaritouhuun, sanoo Lehtinen.

– Keskusteluita edelliskausien pelaajien kanssa on käyty, moni on antanut vihreää valoa jatkolle huomattavasti vaatimuksiltaan keveämpään kakkosdivariin. Osa toki haluaisi kovempia urheilullisia haasteita eli pelaajapakka on täysin auki.

Kakkosdivaria pelataan pääosin Tampereen seudulla, joten pitkiä pelimatkoja ei ole luvassa.

Loiskeen kesäleiri pidettiin menneellä viikolla 41 leiriläisen voimin. Mukana oli perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa, huippunaan maan johtava freestyle-futaaja Minna Marlo.

– Leirin suosio pitää pintansa. Me olemme 40 osanottajaa pitäneet ylärajana, tänä vuonna määrä tuli kokoon jo kuukausia ennen leirin alkua, sanoi leiripomona häärinyt Lehtinen.