Nousuvireinen Loiske löi Forssan – kolmas voitto putkeen

Loiske otti kotikentällään todellisen taisteluvotion Forssasta. Kuva: Kari Etelä

Jalkapallon kolmosdivarissa Sääksjärven Loiske tekee mukavaa syyskauden nousuliikettä. Sunnuntaina 18. elokuuta kuittaantui kolmas perättäisvoitto,  kun kovasti vastaan sinnitellyt Forssan FJK hävisi lukemin 1–0 Sääksjärvellä käydyn ottelun. Ratkaisevan maalin teki hienolla yksilösuorituksella Osma Fation.

Loiske sai kuitenkin jännittää loppuun saakka voittonsa puolesta, sillä aivan pelin loppuhetkillä FJK sai vapaapotkun, josta pallo puskettiin ylärimaan ja siitä se kimposi alaspäin sääksjärveläisten maaliviivalle. Kotijoukkueen onneksi kolmosessa ei ole käytössä huippupeleihin lanseerattu VAR eli videotarkistus, joten maalin syntyä tai syntymättömyyttä ei digitaalisesti tokikaan tarkistettu. Ihmissilmien perusteella pallo ei maalissa käynyt.

Loiskeella oli liki vastaava paikka avausjaksolla, kun Joel Mattjus puski kulmapotkusta ylähirren mutkalle. Siitä pallo toki kimposi suoraan kentän puolelle.

– Eihän pelissä hienouksia ollut, aika fyysistä painimista. Tiedettiin, että Forssa lyö pitkää palloa linjan taakse, joten otimme sitä pois siten, että prässäsimme heidän lyhyet avauksensa pois. Hyvin pääsimme riistoihin keskialueella ja keskikentän kolmikko hallitsi aluettansa suvereenisti, Loiske-valmentaja Janne Malmi kehui.

Loiskeen peli-ilme oli energinen ja yritteliäs. Puolustuspäähän jokainen pelaaja teki töitä, mutta myös hyökkäysvariaatiot olivat monipuolisia. Jos FJK-pelin vire säilyy läpi syksyn, voi korkein mahdollinen sijoitus eli viides sija oli saavutettavissa. Loiskeen ykköstykki Berat Grabovci lomaili synnyinkonnuillaan Kosovossa, eikä ollut pelissä mukana.

– Tärkeä voitto kuuden pisteen pelistä. Kovia jätkiä meillä kyllä on, ja taisteluilme on tosi hyvä. Tosi ylpeä ja onnellinen pelaajien puolesta, kun vaikeita hetkiäkin tällä kaudella on ollut!

Nelosdivarissa LeKi-futis pyrkii tarttumaan ohueen oljenkorteensa säilymisen suhteen. LeKi voitti Ikaalisten Urheilijat niukasti lukemin 1–0 vastustajan omalla maalilla. Säilyäkseen sarjassa LeKi kaipaa lopuista peleistään huimaa voittoputkea.

Kutosdivarissa Vesilahden Visa taistelee tiukasti sarjanoususta. Vesilahtelaiset ovat lohkonsa kärjessä, viime keskiviikkona kaatui Jags maalein 5–2.