Wintergamesista uusi perinne

Lempäälässä on järjestetty isoja, jopa muutama megaluokan, urheilutapahtumia viime vuosina. Esimerkit megatapahtumista ovat maastojuoksun SM-kisat 2014 ja hiihdon HopeaSompa-kisat 2017.

Mittaluokaltaan hiukan pienempiä sessioita edustavat vaikkapa Ideapark-juoksu, jossa huippuvuotena oli liki tuhat osanottajaa tai vaikkapa tuoreesti Ideaparkissa kisatut painonnoston koululaisten SM-mittelöt.

Tuorein tapahtuma on jääkiekon Wintergames, jonka alkuperäisidea oli tarjota koko perheen ulkoilmatapahtuma Hakkarin ulkojäällä pelattuine otteluineen. Ilmojen haltija päätti toisin ja pelit pelattiin hallissa, mutta tapahtuma vietiin muuten suunnitellusti läpi.

Kaikkien isojen juttujen järjestäminen vaatii tiiviin ydinryhmän ideoimaan ja toimeenpanemaan asiat. Sen lisäksi kymmeniä vapaaehtoispohjalta operoivia käsi- ja jalkapareja tarvitaan itse h-hetkellä jelppimään. Näille kaikille edellämainituille on aina annettava täysi tunnustus ja arvostus, ilman heitä ei tapahtuisi mitään.

Tarkoitus oli pelata ulkojäällä, mutta kenttää ei saatu riittävään hyvään kuntoon. Kuva: Antti Raunio

Me lempääläiset olemme usein kärkkäitä arvostelemaan omaa kuntaamme ja sen vireyttä. Usein kuuluu kommentteja, kun ”täällä ei tapahdu mitään”. Minun mielestäni Lempäälässä päinvastoin tapahtuu paljonkin kaikenlaista kivaa ja arvostettavaa niin urheilun kuin kulttuurinkin saroilla, unohtamatta kauppakeskus Ideaparkin erittäin monipuolista tapahtumatarjontaa.

Parhaan vasteen järjestäjät saavat, kun väki innostuu lähtemään liikkeelle. Esimerkiksi jääkiekon ”Wintergames”-tapahtumaa ei helmikuinen vesisade latistanut ja ihmisiäkin oli suht’ mukavasti paikan päällä.

Hyvä alku uudelle perinteelle. Jatkoon.

LUE LISÄÄ:

Wintergames innosti ja kiinnosti – pelataanko jatkossa ulkoilmapelejä tenniskenttämontussa?