Kasvavassa Lempäälässä on paljon ulkotilaa tarvitsevia tapahtumia ympäri vuoden. Olisi enemmänkin, jos olisi kunnon tila, kirjoittaa lehden lukija.

L-VS:n numerossa 8.7. torikauppias arveli, ettei tori menestyisi Lempäälässä. Kauppias ymmärrettävästi katsoo asiaa myynnin kannalta, mutta silti hän kuten varmaan enemmistö lempääläisistä haluaa torin.

Torihan on paljon muutakin kuin myyntipaikka. ”Torilla tavataan” esiintyy etenkin urheilun yhteydessä. Kasvavassa Lempäälässä on paljon ulkotilaa tarvitsevia tapahtumia ympäri vuoden. Olisi enemmänkin, jos olisi kunnon tila. Parkkipaikat ovat parkkipaikkoja, mutta tori on ihan omansa: tapahtumia laidasta laitaan, myyntiä, kohtaamisia.

Torin tarvetta on joittenkuitten ehkä vaikea nähdä, koska eivät ole koskaan sellaista Lempäälässä nähneet. Viimeksi tori kahviloineen toimi terveyskeskuksen nykyisen P-alueen osassa noin 20 vuotta sitten.

Kunnallistalouden kannalta olisi paras myydä joka neliö tuottaviksi rakennustonteiksi, mutta torialue on jätettävä. Eikä mikään miniaukio, vaan alue, jonne mahtuu tuomaan tavaraa ja pitää tapahtumaa isollakin autolla. Ensin paikka, sitten käyttäjiä ja ostajia.

 

Antero Korhonen