Lempäälän Keskusta esittää valtuustoaloitteessaan muun muassa tonttien puolitusta: ”Pientalotonttien tarjontaa Lempäälässä lisättävä”

Valtuustoaloitteessa todetaan, että Lempäälän kunta on tarjonnut tänä vuonna haettavaksi kuutta omakotitalotonttia. Ne ovat Kiviahossa. Hakemuksia on ollut yhteensä 135. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän Keskusta jätti viime kunnanvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen pientalotonttien tarjonnan lisäämiseksi Lempäälässä.

Minna Rajamäen esittelemän aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja oli Juha Kuisma. Aloitteeseen kertyi 30 allekirjoitusta.

 

Kuisman mukaan tarjottujen pientalotonttien ja niitä hakeneiden määrissä on huima epäsuhta. Hakemuksia on moninkertaisesti tarjolla oleviin tontteihin suhteutettuna. Tilanne on samankaltainen koko Tampereen kaupunkiseudulla.

Lempäälän kunnalla oli vuonna 2020 tarjolla haettavaksi kuusi pientalotonttia, kaikki Kiviahossa. Hakijoita oli 135, joista arvottiin tontin saajat.

Allekirjoittaneet valtuutetut edellyttävät, että Lempäälän kunta lisää pientalotonttien tarjontaa koko kunnassa. Keinoina esitetään muun muassa ns. tonttien puolitusta, uusia sopivasti sijaitsevia omakotialueita sekä alueellisia suunnittelutarveratkaisuja:

– Eli kansan kielellä kevyitä kyläkaavoja, todetaan aloitteessa.

– On ilmiselvää, että Tampereen kaupunkiseudulla on patoutunutta pientalotonttien kysyntää. Kysyntä on voimistunut viimeisen vuoden aikana, mm. korona -pandemiasta ja ilmastoon liittyvästä kriisitietoisuudesta johtuen. Ihmiset hakeutuvat pientalotyyppiseen asumismuotoon, koska siinä koettu elämänhallinta mielletään muita vaihtoehtoja suuremmaksi. Jos joku haluaa asua ekotalossa, tuollainen talo on yleensä pientalo, aloitteessa todetaan.

Kommentointi on suljettu.