Rutiiniesitys riitti Lempo-Volleylle voittoon Nurmosta

Kuva: Kari Kautto
Muutama viikko sitten paluun Lempoon tehnyt Eetu Rantanen tuulettaa voittoa Nurmosta yhdessä Tatu Härkösen, Jyri Niemen ja valmentaja Esa Kunnarin kanssa.

Nurmon Jymyn ja Lempo-Volleyn välinen lentopallon ykkössarjan kamppailu ei noussut sellaisten klassikoiden jokkkoon, joita vielä vuosienkin jälkeen muistellaan ja katsellaan uudelleen. Siipirikkoinen Lempo teki sen, mitä tarvittiin täysiin pisteisiin, lopputulos Pohjanmaalta oli 3–1 (23–25, 25–23, 25–13, 25–22) lempääläisten eduksi.

Lempääläisten tehomies oli yleispelaajana isoa roolia ottanut Simo Puttonen, joka tehoili 19 pistettä. Kokenut Tomi Rumpunen oli kokonaan poissa ja hakkuri Tuomas Sillanpääkin seurasi peliä vaihtokulmasta, parannellen näin rannekolhuaan. VPK-miehenä noin kuukasi sitten mukaan tullut yleispelaaja Eetu Rantanen pelasi liki koko pelin ja toi etenkin nostopeliin rauhallisuutta. Keskimiehenä yleensä operoiva Tatu Härkönen kävi jokaisessa erässä kentällä, tällä kertaa hakkurin roolissa. 17-vuotias Kalle Nieminen kävi myös useaan otteeseen kentällä, hoitaen syöttö- ja takakenttähommansa hienosti.

Viimeksi Kuortaneella lukiossa pelasin muuta kuin keskaria. Olen kyllä kaikkia paikkoja, paitsi liberoa, aikoinaan pelannut, viisi pistettä vaihtokiepeillään koonnut Tatu Härkönen kertoi.

Kahden tasaisen erän jälkeen Lempo vähensi omia virheitään, tiivisti torjuntojaan ja sai elintärkeän keskipelin rullaamaan. Kolmannessa ja neljännessä erässä ei voittajasta ollut suurta epäilystä.

Yllättävän hyvin pelattiin kuusikolla, jolla ei ole koskaan pelattu eikä treenattu. Aluksi vähän oli hakemista, mutta sitten rallateltiin komeasti. Simo Puttonen oli todellakin mies paikallaan tänään, iloitsi valmentaja Esa Kunnari.

Lempolla on kaksi ottelua pelaamatta, sarjakärki TuToa ja sarjakakkonen Kyyjärveä vastaan. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit, jos koronapandemia ei katkaise kautta, kuten kävi harmillisesti naisten liigassa naapuripitäjä Kangasalan naisille.

 

Lue myös:

”Ykskaks kone hyrähti käyntiin”, tuumi Lempo-Volley-libero Jyri Niemi hankalasti alkaneella Pielaveden-reissulla