Lempottaret totuttelivat bussimatkailuun

Kuva: Minja Lindell
Valmentaja Jani Huurneella on asiaa suojateilleen vieraspelissä Joensuussa. Pitkä bussireissu kasvatti kokemusta, mutta ei Lempon pistesäkkiä.

Lempon naisten lentisjoukkue istui pyöreät 830 kilometriä bussissa menneenä viikonloppuna, kun matka alkoi lauantaina aamukuudelta Hakkarista kohti Joensuuta. Reissu loppui sunnuntaina noin iltakymmeneltä, kun toisesta viikonlopun ottelusta eli Jyväskylästä joukkue pääsi kotiutumaan.

Reissu urheilullisesti sisälsi kaksi peliä ja kaksi aamutreeniä, joten koko lailla totaalista sitoutumista vaaditaan naisten ykkössarjassa.

Pelit eivät lyhentäneet kilometrejä yhtään, sillä Joensuun Juju löi Lempon selkeästi erin 3–0. Sama oli lopputulos myös Jyväskylässä, missä emäntäjoukkue Riemu oli erin 3–0 parempi, mutta Riemua Lempo jo sitkeästi haastoi ja oli lähellä erävoittoakin.

 

Viiden pelin jälkeen sarjanousijalla on vielä nolla saldossa, mutta huomioida kannattaa, että Lempon alkukauden vastustajat naisittavat sarjataulukkoa sijoilla 1– 5.

– Tämä oli kasvattava reissu. Nämä ovat retkiä, jotka pitää vain kokea. Kuinka totut bussimatkustamiseen ja suljet sen pois peliesityksestäsi. Parhaana tästä reissusta jäi kokemus, ja ollaan valmiimpia seuraavalla vierastuplalla, tiivisti rankan pelireissun annin valmentaja Jani Huurne.

 

Joensuun-pelistä ei seliteltävää jäänyt, mutta Jyväskylän-matsista jäi Huurneelle hiukan hampaankoloonkin tavaraa.

– Syöttöpelissä hävittiin tänään ottelu, ruoti Huurne ja veti todisteen tilastoista tasaisesta kolmannesta erästä, joka päättyi 25–23 Riemulle. Siinä Lempo teki 12 omaa syöttövirhettä.

Viikonlopun ykköspeluri oli alkukauden tukipilari Annika Saari, jonka saldo Jyväskylässä oli komea 16 pietsttä. Myös B-ikäinen Tessa Francke teki ennakkoluulottomia ratkaisuja.

Hakkarissa Lempottaret esiintyvät seuraavat kerran sunnuntaina 24.10., kun vastaan tulee Rovaniemen Wovo Akatemia.

Miesten joukkue sen sijaan kohtaa Hakkarissa Kuortaneen nuorisomaajoukkueen sunnuntaina 17. lokakuuta.