Puttosen suu ja käsi kävivät tehokkaasti: Lempo-Volley sitkeili kovan Kuortaneen nurin

Kuva: Kari Kautto
Simo Puttonen nostaa tarkasti ja pitää joukkueen pelihuumoria yllä.
Kuva: Kari Kautto
Tuomas Sillanpää ratkaisi maratonerän Lempolle ja teki päälle kauden komeimman tuuletuksen.

Lentopallon miesten ykkössarjassa palattiin edelliskaudelta tuttuun kuosiin; ottelut pelataan toistaiseksi ilman yleisöä, niinpä Lempo-Volley jäi kotipelissään Kuortaneen valmennuskeskusta eli Murikoita vastaan vaille tärkeää kotiyleisön tukea. Fiilis ja taisteluhenki otteluun oli kaivettava pelaajista itsestään, yksi hengen nostatuksen ruumiillistuma oli kokenut yleispelaaja Simo Puttonen.

– Kentällä oli hyvä meininki koko ajan. Pidettiin paljon ääntä, kun yleisöä ei ole, fiilis pitää tehdä itse ja omilla suorituksilla, tuumi Lempon nälkäisimpänä palkittu Simo Puttonen.

Puttosen repertuaariin kuului myös kaverillinen vinoilu vastustajan valmentajalle Oskar Muuriselle, joka on Puttosen hyvä ystävä ja pelikaveri. Naljailu pysyi kuitenkin siistinä, eikä ottelun mainio tuomaripari Jori Sundell ja Pekka Ikonen nähnyt syytä siihen puuttua. Puttosen bravuuri on varma aloitusten nosto, tälläkin kertaa hän oli niissä varma. Verkolla 31-vuotiaana jo konkariksi tituleerattava Puttonen teki juonikkaita ratkaisuita, ovelia peippejä ja torjunnasta lurituksia, jotka toivat nätin 13 pisteen saldon.

Lempo voitti lopulta kärkiottelun, tosin suurten hankaluuksien jälkeen, lukemin 3 – 1 (19-25,26-24,29-27,25-16). Lempo pelastui toisessa erässä häviöltä kovalla lopun kirillään. Kolmannessa erässä Murikoilla oli neljä eräpalloa, mutta siinäkin Lempon sinnikkyys tuotti lopulta nousun rinnalle ja ohi.

– Nousu ja vastustajan eräpallojen tappaminen lähti sitkeydestä. Tiedettiin, että oma perustaso kyllä riittää ja sillä se kääntyikin, tiivisti lempolaisten periksiantamattomuuden sentteri Tatu Härkönen, jonka palkintoraati noteerasi Lempon parhaaksi pelaajaksi. Härkönen loisti etenkin syöttöruudussa sekä torjujana.

Ottelun alussa vuosien 2003 – 05 välillä syntyneet nuoret kuortanelaispelaajat olivat hurjina. Kaameat hyppysyötöt ja korkealta lähteet iskut olivat myrkkyä Lempolle. Etenkin vasta 16-vuotias karkkilalaisjuurinen, mutta myös ranskalaista taustaa omaava William Groffier oli pitelemätön. Hän takoi avauserässä peräti yhdeksän pistettä ja koko ottelussa 19 pistettä. Toisessa erässä kokenut lempo-duo Tomi Rumpunen – Sten Kruuda sai näyttävästi Groffierin torjuttua ensimmäisen kerran, jonka jälkeen nuorukaisen hurja tahti hiukan hiipui.

– Mielestäni Murikat pelasivat puolitoistaerää alussa parasta ykkössarjalentistä, mitä olen tällä kaudella nähnyt. Meiltä kesti oman aikansa päästä heidän tasolleen. Hiukan vastustajan peli hiipui ja kun meillä se parani, oli etenkin neloserä jo selvää kauraa, tiivisti Lempo-luotsi Tuomas Alatalo, jonka johdolla Lempo sai alle erinomaisen treeniviikon. Laadukas arkitekeminen poikkeuksetta korreloituu hyvään kisasuoritukseen, kuten nytkin.

Korona riivaa urheilusarjoja muutenkin kuin, että yleisöä ei saa ottaa katsomoihin. Monella joukkueella on altistumisia ja sairastumisia, mutta nykytiedolla laajaan karanteeniin ei aseteta, vaikka joukkueessa tautitapaus olisikin. Pelisiirtoja on joka lajin joka sarjassa paljon.

– Päivä ja hetki kerrallaan etenemme. Eipä tässä oikein muuta voi tehdä, kiteytti Alatalo tilanteen koronahuipun aikana tammikuun puolessa välissä.

Lempo johtaa sarjaa ja matkaa seuraavaksi Pielavedelle kovavireisen Sammon vieraaksi.