Judokat mitaleilla Ideaparkissa

Elias Nurkkalan sidonta piti ipponiin saakka.

Lempäälän Syokonkan Judon ja Tampereen judon Ideaparkin Bläk Boks areenalla järjestämiin judokilpailuihin osallistui lauantaina 22.1. lähes 150 ottelijaa. Päivän aikana käytiin kaksi tiukkojen koronasääntöjen alaista kilpailua: aamulla U11 ja U13 ikäluokkien Ideapark Shiai ja iltapäivällä U13, U15, U18, U21 ja aikuisten Samurai Cup valiokilpailusarjan osa ⅓.

Syokonkanilta Ideapark Shiaihin osallistui kuusi ottelijaa. Sebastian Hanweg oli jälleen pitelemätön ja voitti kultamitalin U13-42 kg sarjan kolmella komealla ipponvoitolla. Hyviä otteita esittivät myös Viljo Peltonen (P13-52) kolmella ipponvoitollaan ja tiukalla tappiolla finaaliottelussa. Veeti Koppanen (P13-38) voitti hopeaa yhdellä ipponvoitollaan. Aarni Kujansivu (P13+55) voitti niin ikään hopeaa yhdellä ipponvoitollaan.

Samura Cupiin osallistui kahdeksan kotiseurasta ottelijaa, joilla on tuomisinaan hienosti viisi mitalia. Leo Tulonen (P16-66 kg) voitti kultaa kahdellla ipponvoitollaan. Samassa sarjassa otellut Antero Jylhä nappasi hopeaa. Milla Vainiola (T18-52) voitti kaksi ottelua ipponilla. Tiukka finaaliottelu päättyi harmittavasti jatkoajalla vastustajan voittoon. Hopeaa siis Millalle. Hopeaa voitti myös Elias Nurkkala (P15-55) sarjassaan voittamalla viidestä ottelustaan neljä ipponilla. Olavi Karkiainen voitti myös hopeaa (P15-60) painoluokassaan kahdella otteluvoitollaan. Hulda Kulhia (T18-63) palasi kisatatamille ottelutauoltaan napaten pronssia. Luke Mikkonen (P15-46) voitti yhden ottelun ipponilla, muttei päässyt sillä saavutuksella alkulohkoa pidemmälle.

Kokonaismitalitilaistossa Syokonkan oli Samurai Cupissa 30 seuran joukosta viides ja Ideapark Shiaissa niin ikään viides 11 seuran joukosta.

Teskti: Veli-Matti Karinkanta
Kuva: Risto Saha/Judo.fi