Lempo-Volley voi varmistaa sarjapaikkansa, edessä haastava vierasmatka Nurmoon

Lempon naiset matkaavat ensi sunnuntaina Nurmoon karsintasarjan toiseen osaotteluun. Kuva: Taisto Niukkanen

Naisten 1-sarjan putoamiskarsinnat jatkuvat sunnuntaina 27. maaliskuuta Seinäjoen Nurmossa. Kyseessä on ottelusarjan toinen osaottelu ja panokset vain kasvavat sarjan vanhentuessa.

Lempo-Volley avasi sarjan Nurmon Jymy Akatemiaa vastaan viime viikolla komealla 3–0-kotivoitolla. Se tarkoittaa sitä, että sarjapaikka ja ottelusarja ovat Lempolla nyt katkolla voitolla. Jos Jymy onnistuu tasoittamaan voitot, ratkotaan sarjapaikan kohtalo seuraavana viikonloppuna Lempäälässä.

 

Nuori Lempo esitti henkistä voimaansa ja otti vakuuttavan voiton avauspelissä. Selvä päämäärä on, että sarjapaikka sinetöidään sunnuntaina.

– Pallo kerrallaan kohti tavoitetta. Joukkue päätti viime sunnuntain pelin olleen viimeinen kotiottelu tällä kaudella, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoo joukkueen päättäväisyydestä.

Vaikka tulos oli Lempolle selkeä avauspelissä, nuori Jymyn joukkue ahdisti Lempon tiukille toisessa ja kolmannessa erässä. Ratkaisuhetkillä Lempon kantti piti aavistuksen paremmin. Ehkä apua tuli myös kannustaneesta kotiyleisöstä.

– Ilme ja voittamisen tahto olivat loistavat, eikä päästetty kaveria karkuun, vaikka tuli iholle ja meni ohi joissain kohdissa. Ei luovuttu taistelusta, vaan pysyttiin mukana, siinä on ollut kehittyminen sydäntalven peleihin, Huurne arvioi edellispelin jälkeen vahvoja erien loppuja.

 

Vastakkain on kaksi todella nuorta joukkuetta, jotka koostuvat pääasiassa juniori-ikäisistä pelaajista. Niinpä aikuisten karsintapelien pelaaminen on molemmille täysin uudenlainen kokemus, jossa riittää käsiteltävää.

Tällöin myös kotietu voi olla isossa arvossa. Nyt kotiyleisön tuesta pääsee nauttimaan Jymyn joukkue. Jo Lempäälässä Nurmosta oli matkannut hienosti kannustava fanijoukkue tukemaan joukkuettaan.

– Vierasjoukkueen fanit antoivat esimakua tulevan pelin fiiliksestä. Nurmohallissa tulee olemaan varmasti huikea tunnelma, Huurne uskoo.

Oma mausteensa on myös pelin asetelmalla, eli nurmolaiset ovat selkä seinää vasten pakkovoiton edessä. Ottelusarjan häviäjä putoaa 2-sarjaan ensi kaudeksi.

Lempo lähtee nöyränä liikkeelle ja selvänä tavoitteena paketoida kausi sunnuntaina.

– Vaikka paineet ovatkin kotijoukkueen puolella, lähdemme pelaamaan nöyrästi pallo kerrallaan vilkuilematta tulostaululle.

 

Avauspelissä Lempon peli toimi varsin mallikkaasti. Passari Riikka Vuorentausta sai jakaa palloa tehokkaille laitapelaajille ja Lempon syöttö oli tehokas. Vuorentausta kertoikin pelin jälkeen, että kaikki tuntui toimivan.  Samaa toimimista tarvitaan nyt, sillä Jymy on osoittanut vahvuutensa kauden aikana voittamalla Lempon kahdesti runkosarjassa.

Lempolta Venla Raittinen tehoili 18 pistettä, Milana Hutko 9 ja Annika Saari 8. Jymyltä Sofia Norrbacka teki 10, Sila Arohonka 9 ja Ellanoora Lehtonen 6 pistettä.

– Nurmohallissa tarvitaan jälleen kerran rohkeaa syöttötyöskentelyä ja aktiivista puolustamista. Pelissä tullaan näkemään paljon pitkiä palloralleja, joissa sitkeys palkitaan, Huurne arvioi.

Kummaltakaan ei löydy sarjan kovimpia lyöntitykkejä, mutta loistavat liberot ja puolustuspeli, joten todellakin pitkiä jännäripalloja nähdään taas. Lempolla Rita Jokinen pelasi upean pelin paikaten Viivi Huurnetta avauspelissä.

Lempo on viime pelit kärsinyt sairastelusta ja kokoonpanon vajaudesta.

– Terveystilanne on ennallaan ja mennään sen suhteen päivä kerrallaan. Katsotaan, ketä kentälle kykenee. Oman haasteensa valmistautumiseen tuovat B-tyttöjen välierät Haukiputaalla, jonne Tessa Francke ja Veera Vuorentausta matkaavat lauantaiksi, Huurne pohjustaa.

 

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Milana Hutko. Keskitorjuja esitti kauden parastaan karsintasarjan avauksessa. Loistavaa syöttöpeliä ja puolustustekemistä.

Jymy Akatemia: Sofia Norrbacka. Jymy-keskitorjuja oli Hutko tavoin avauspelin hahmoja. Loistava hyökkääjä teki komeat kymmenen pistettä.