Mikä trilleri – Toivot jatkaa nousukarsintaansa seuraavaksi Savossa

Roope Mettinen oli kolmella tehopisteellään tärkeä lenkki, kun LeTo eteni nousukarsinnoissa jatkoon. Kuva: Pauli Impola

Ideaparkin Bläk Boksin saa muutkin salibandyseurat kiehumaan kuin Tampereen Classic. Lempäälän säbä-ylpeys Lempäälän Toivot järjesti lankalauantaina eli 16. huhtikuuta sellaisen näytöksen, että oksat pois.

Suomi-sarjan karsintapelissä LeTo kohtasi Jyväskylän MSM:n ja voitti lopulta ottelun jatkoerässä lukemin 10–9. Sitä ennen oli kuitenkin sattunut ja tapahtunut monenmoista.

Ensinnäkin nousupelit piti pelata kahdesta voitosta, mutta noin kahta vuorokautta ennen h-hetkeä, tulikin yllätystieto: ottelut pelataankin vain yhdestä voitosta ja sarjassa LeToa paremmin sijoittunut MSM suostuu pelaamaan ratkaisupelin Lempäälässä.

– Herrat päättävät, pelaajat pelaavat, kuittasi LeTo-luuotsi Lassi-Pekka Paloniemi häkellyttävän pelisysteemin muutoksen.

Toivojen johtoportaassa ei näin maltillisia kommentteja kuultu, salibandyliiton puuhastelusta tuli varsin sapekasta palautetta.

Mutta itse ottelussa kokoonpanoltaan laajempi, mutta muun muassa ilman kärkipelaajaansa Olli Kalliota pelannut, LeTo oli kaksi erää perässähiihtäjä.

– Pari erää pelasimme aika huonosti, sitten toisella erätauolla hiukan kohonneella äänenpainolla puhuen sovimme, että päätöserässä on laitettava jalat liikkeelle ja juostava vastustaja uuvuksiin. Karvasimme kahdella pelaajalla, se taktiikka tepsi, kertasi Paloniemi pelin käännettä.

 

LeTo oli kahden erän jälkeen lukemin 3– 6 tappiolla, mutta kiri erän puolivälissä tasoihin. Erittäin pallotaitavat jyväskyläläiset livahtivat uudelleen kahdestikin johtoon, mutta aina vaan LeTo tuli takaa rinnalle. Tasoitusmaali 9–9:ään nähtiin ilman maalivahtia pelaten vain kolme sekuntia ennen  peliajan loppua, kun Sakari Haikonen ampui kentän parhaan pelaajan Heikki Kyllösen syötöstä pelin tasoihin.

Jatkoerässä Johannes Kellosaari iski maalivahdista kimmonneen pallon verkkoon ja Toivojen voitontanssi oli valmis alkamaan.

– Oli aikamoinen trilleri. Fiili oli katossa ratkaisun synnyttyä, kuvaili Paloniemi.

Mahtavasti uurastanut Heikki Kyllönen teki maalin ja syötti ratkaisevan tasoitusosuman. Arsi Lehtiö jäähyili, mutta teki myös tehoja saldolla 2 + 1. Roope Mettinen ja Miika Ruusunen saalistivat myös kolme tehomerkintää. LeTon molari Juha-Matti Laakso torjui 33 laukausta ja muutama pelastus oli lätkätermeillä ilmaisten todellinen ”gamesaver”.

 

Seuraavaksi LeTo matkaa Savoon, missä se kohtaa kakkosdivarilohkonsa ykkösen Kaiun. Peli pelattaneen Kaavilla ja ratkaisu on yhdestä pelistä poikki, voittaja saa paikan ensi kauden Suomi-sarjaan.

– Kaavin sakista en tiedä yhtään mitään, pitää viikon aikana tutustua. Voitto mielessä totta kai Savoon matkataan, alleviivaa Paloniemi.

LeTon seurajohdosta manageri Jussi-Pekka Okero lausuu mahdollisesta nousupaikasta näin:

– Nousu on mahdollisuus ja olisi hieno kokemus. Nyt matkataan Kaaviin kaatamaan Kaiku.

 

 

Lue myös:

LeTon säbäjoukkue on intoa ja toivoa täynnä – kauden kohokohta pelataan pääsiäisenä