LeTon säbäjoukkue on intoa ja toivoa täynnä – kauden kohokohta pelataan pääsiäisenä

Taistelua ja uhrautumista vaaditaan LeTolta pleijareissa. Mallia näyttää Juho Palosaari. Kuva: Pauli Impola

– Intoa ja hyvää fiilistä on joukkue pullollaan. Me pelasimme runkosarjan lopussa loistavaa salibandya, joten täysin perustein lähdemme hakemaan pudotuspeleistä voittoja, lataa Lempäälän Toivojen pelaajavalmentaja Lassi-Pekka Paloniemi.

LeTo ja Jyväskylän MSM mittelevät Suomi-sarjan nousukarsinnoissa keskenään. Jatkoon pääsee kahdella voitolla. Ottelut alkavat perjantaina 15. huhtikuuta Jyväskylässä, heti seuraavana päivänä isketään jo puolilta päivin Ideaparkilla ja jos voitot ovat tasan, matkaa LeTo Jyväskylään vielä kerran, pääsiäismaanantaina.

– Systeemi on mielestäni hyvä ja reilu. Pelitahti on tälle tasolle tiivis, siinä ratkaisee pitkälti pelaajien pohjakunto.

Paloniemen ääni on haastatteluhetkellä painoksissa eli pelaajavalmentaja itse on sairaana.

– Onneksi joukkueessa ei isoa sairastumissumaa ole, itse kokeilen viikolla treeneissä kuntoani ja sen myötä päätän, olenko mukana pelitamineissa vai valmennushommissa penkin takana, Paloniemi tiedottaa.

 

MSM löi LeTon runkosarjassa kahdesti, mutta ne eivät pudotuspeleissä noteeraa enää mitään. Enemmänkin Toivojen vireestä saa vihiä, kun katsoo viimeisten kakkosdivaripelien tuloksia. Niissä LeTo kokosi viiden voiton putken. MSM:n voittoputki sarjan lopussa puolestaan oli kolmen voiton mittainen.

– MSM on vastustajana haastava, totta kai. Juoksuvoimainen joukkue, jolla on koko lailla saman kokoinen pelaajarosteri kuin meillä. Ei siis  mikään jäähdyttelijäsakki. MSM on varmuudella täysin meidän lyötävissä, analysoi Paloniemi vastustajaa.

LeTon ykköskanuuna on sarjan kovin maalintekijä Olli Kallio, mutta viimeisissä runkosarjan peleissä hyökkääjät Johannes Kellosaari, Juho Palosaari ja Heikki Kyllönen ovat nostaneet tasoaan mahtavasti.

– Pleijareissa kokemus on tärkeä elementti, sitäkin meiltä löytyy.

Onko Toivojen tavoite nousta maan kolmanneksi korkeimmalle tasolle, valtakunnalliseen Suomi-sarjaan?

– Se on asia, jonka seurajohto sitten päättää, jos pelaamalla sinne asti pääsemme. Nyt pelaajien fokus on vain pääsiäisen peleissä, alleviivaa Paloniemi.

 

Lue myös:

Toivot karsii pääsystä valtakunnalliseen Suomi-sarjaan