Toivot karsii pääsystä valtakunnalliseen Suomi-sarjaan

Kuva: Juha Raunio
Lassi-Pekka Paloniemi hyppäsi kesken kauden Toivojen pelaajavalmentajaksi.

Suomen salibandyliitto teki kesken kuluvaa kautta muutoksen kakkosdivisioonan jatko-ohjelmiin. Uuden version myötä lohkojen neljä parasta pelaavat playoff-ottelut pääsystä karsimaan pykälää ylemmäs eli valtakunnalliseen Suomi-sarjaan. Hyvän kevättalven pelannut Lempäälän Toivot ovat runkosarjassa joko toisia tai kolmansia eli joukkueen pelit jatkuvat huhtikuussa nousupeleillä.

– Mitkäs muut mietteet voivat olla kuin odottavaisen positiiviset. Pelit ovat sujuneet viime ajat hyvin, selkeän nousujohteisesti, joten pleijareihin lähdemme vahvalla fiiliksellä ja aikomuksena voittaa jokainen peli, alleviivasi LeTon pelaajavalmentaja Lassi-Pekka Paloniemi.

Maaliskuun 20. päivänä LeTo löi Ideaparkin Bläk Boksilla Parkanon Pontevan lukemin 8–7. Tuplapeliviikonloppuna 26. maaliskuuta hyvän puolustuspelin jälkeen kaatui Soittorasia/4:nen maalein 5–3 ja runkosarjan päättäneessä ottelussa sarjakärki TYP:iä vastaan tuli tulokseksi 8–6.

– Puolustuspelaamiseen olemme panostaneet ja paljon sitä miettineet ja treenanneet. Etenkin Soittorasiaa vastaan puolustaminen sujui mallikkaasti.

Hyökkäyspelin LeTo-sielu on 30 osumaa iskenyt Olli Kallio. Keskiarvolla kaksi maalia per ottelu on ollut maaliahneen Kallion saldo. Roope Mettinen on Toivojen toiseksi paras pistemies saldolla 18 maalia ja yhdeksän syöttöä.

Pudotuspelit pelataan systeemillä paras kolmesta eli kahdella voitolla pääsee jatkoon. Omasta lohkosta Toivojen vastustajaksi tulee Jyväskylän MSM, jolle Toivot hävisi runkosarjan molemmat ottelut maalein 6–7 ja 6–11. MSM:llä on vielä yksi peli pelaamatta, sen tulos ratkaisee, kumpi saa kotiedun. Voittaja etenee taisteluun Suomi-sarjasta tulevaa vastaan, sen otteluparin voittaja saa paikan Suomi-sarjasta.

– Voittamaan lähdemme ja pelien jälkeen katsomme, mikä on tilanne. Suomi-sarja on vaatimuksiltaan ihan eri luokkaa kuin alueellinen kakkosdivari. Matkakuluissa esimerkiksi tulee hurja nousu. Mutta niitä asioita mietitään sitten kauden jälkeen, jos ovat ajankohtaisia, tiivistää Paloniemi.

 

Lue myös:

Kevät on herättänyt Toivot voittovireeseen