Hei Jumala, minulla olisi asiaa

Hei Jumala – minulla olisi asiaa, sillä en ole kirjoittanut Sinulle vähään aikaan.

Olen viime aikoina miettinyt paljon kasvua ja kasvun ihmettä, sillä pitkä talvi sai minut ja monet muut odottamaan kevään odottamista malttamattomasti. Välillä mietin, että mitä tekisimme ja miten selviäisimme, jos kevät olisikin ollut peruutettu eikä kasvun ihmettä olisi tapahtunut.

Oletkohan jo kuullut, että olen ollut kevään aikana ohjatussa kirjallisuusryhmässä kahden työystäväni kanssa? Siellä olemme saaneet inspiroitua ja kirjoittaa monenlaisista aiheista. Itse olen kirjoittanut mm. rakkaudesta, siemenistä, lapsista, äidistäni ja hiirenkorvista. On ollut upeaa jakaa toisten kanssa kirjoituksia, ajatuksia ja tuntemuksia turvallisessa ilmapiirissä.

Kirjoittaminen sai minut miettimään sitä, miten kevät, äitiys, viljely ja koko elämä ovat yhteydessä toisiinsa ja Sinuun, Jumala.

Meidän on vaikea ymmärtää, että mikä on ollut ajatuksesi silloin, kun siemenen itämistä ei ole tapahtunut tai sen kasvu ei ole saanut jatkua. Näin äitienpäivän alla ja kylvöaikaan ajatukseni ja rukoukseni ovat niiden luona, jotka kamppailevat näiden asioiden kanssa omassa elämässään. Lohdutuksen ja toivon Jumala, siunaa kaikkia lapsettomia, äidiksi ja isoäidiksi haluavia ja kaikkia joilla on tyhjä syli.

Hiirenkorvien aikaan kaipaan äitiäni, joka laittoi niitä keväisin nenäänsä ja veti kevään tuoksua sisäänsä. Kun olin lapsi ja nuori, vein hänelle aina äitienpäivänä käenrieskoja. Äitienpäivän alla tuon Sinun eteesi kaikki äitiään kaipaavat ja äidistään kiitolliset. Ota Sinä armolliseen syliisi ne, joille äitienpäivä on raskas ja vaikea päivä.

Yhdessä asiassa Sinä Jumala olet kyllä onnistunut tosi hyvin. Se on se, että olet luonut monenlaisia äitejä ja isoäitejä monenlaisille lapsille. Äidin rakkaus ei rajoitu biologiaan ja se on valtava mahdollisuus ja voimavara jakaa Sinun rakkauttasi eteenpäin elämässä.

Huolehdi Sinä Jumala kaikenlaisista äideistä samalla tavalla kuin huolehdit kedon kukkasista. Olethan heidän lähellään erityisesti väsymyksen, epätoivon ja huolien hetkellä. Anna äideille uskoa, toivoa ja rakkautta jokaiseen päivään ja anna heidän kukkia juuri sellaisina kuin heidät on luotu. Kiitos siitä, että jokainen äiti on tärkeä omalla paikallaan.

Tämmöisiä asioita minulla oli Sinulle Jumala tänään, jään odottamaan vastauskirjettäsi.

Inka Valtamo