LeKi-futiksen naiset haluavat vakiinnuttaa paikan kolmosdivisioonasta

Viime syksy oli lempääläiselle naisjalkapallolle huikean jännittävää aikaa. LeKi-futiksen joukkue sai pelinsä rullaamaan syksyn tummetessa ja nappasi kuin nappasikin himoitsemansa nousupaikan kolmosdivisioonaan. Sarjanousija ei aio nöyristellä uudella sarjatasolla, vaikka nöyränä haastajana sarjaan starttaakin.

– Sarja on varmasti tasainen ja kärki tasokaskin. LeKin tavoite on olla kymmenen joukkueen sarjassa turvallisessa keskikastissa eli sarjapaikan säilyttämisen kautta lähdemme kauteen, kertoo pitkän ja hienon päivätyön lempääläisessä naisfutiksessa tehnyt vastuuvalmentaja Sami Nyyssönen.

 

LeKin vastustajat ovat Pirkanmaalta ja Varsinais-Suomesta, kaukaisin pelimatka suuntautuu Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi. Tampere United ja FC Nokia ovat lähivastustajia.

LeKin pelaajalista on pitkä, mukana on kolmisenkymmentä nimeä, osa heistä pelaa B-tyttöjen sarjassa.

–  Ehkä pari-kolme B-ikäistä pelaa naisten pelejä. Armeijassa palveleva Laura Lampi on isoin menetys, mutta onneksi pelaajavirta on ollut voittopuolisesti meillepäin.

Uusia pelaajia ovat Kangasalta tullut maalivahti Veera Salonen, PJK:ssa pelannut yläsarjakokemusta omaava Meri Viljanen, paluumuuttaja Silja Lukkarinen, Vantaan VJS:n kasvatti Kiia Kuusela sekä välivuosilta palannut Terhi Mora Roca.

 

LeKi on treenannut talvikauden ajan Valkeakosken hallissa, Sääksjärven Vapari-hallissa ja Sääksjärven kentän sulettua se on ollut kotiareenana.

– Harjoituskausi on ollut hiukan rikkonainen. Muutama pelaaja on ollut mukana futsalissa aina liigatasoa myöten. Muutamat ovat keskittyneet koulukiireihinsä, mutta kevään tulleen harjoittelu on tiivistynyt.

Positiivisen signaalin tasostaan ja vireestään LeKi sai treenipelistä sarjaa korkeampana olevaa TPV:tä vastaan. LeKi hävisi maalein 1–2, mutta valmennukselle ottelu jätti enemmän positiivista kuin negatiivista mieleen.

– Pääsimme pelaamaan omaa peliämme ja maalipaikkoja enempäänkin kuin yhteen maalin oli, Sami Nyyssönen mietti.

LeKin kausi alkaa perjantaina 29. huhtikuuta, kun yhdistelmäjoukkue Peimari United Turun liepeiltä saapuu Sääksjärvelle.

 

 

Tuokiokuva viime kesältä. LeKin Milla Vuori on maalinteossa. Tulevana futiskautena LeKi pelaa kolmosdivisioonaa. Kuva: Kari Etelä.