Satoja pikkufutareita vilistää pian Sääksjärven kentällä – Katepal-turnaus on Lempäälän suurin jokavuotinen jalkapallotapahtuma

Kahden turnauspäivän aikana Sääksjärven kentällä nähdään jälleen satoja pelaajia. Kuva: LVS-arkisto

Lempäälän kesän ykkösturnaus, Katepal-turnaus, käynnistyy ensi lauantaina. Edessä on suuri urakka pelaajille, huoltajille, erotuomareille ja runsaalle joukolle vapaaehtoisia.

Sunnuntaihin saakka kestävän turnauksen aikana pelataan noin 130 ottelua.

Katepal-turnausta on järjestetty reilut 20 vuotta, ja se on Lempäälän suurin jalkapalloturnaus.

– Minun tiedossani ei ainakaan ole, että Lempäälässä olisi joku isompi jokavuotinen turnaus, turnausvastaava Toni Ryyppö LeKi-futiksesta toteaa.

Mukana on tänä vuonna yhteensä 63 juniorijoukkuetta, jotka edustavat 18 eri seuran värejä. Turnaus on 2013–2015 syntyneille tytöille ja pojille eli 7–9-vuotiaille.

Katepal-turnauksessa on tänä vuonna peräti 63 joukkuetta mukana. Kuva: LVS-arkisto

LeKi-futiksen järjestämä turnaus vetää vuodesta toiseen paljon joukkueita. Toni Ryyppö on ilokseen havainnut, että turnaukseen on viime vuosina tullut joukkueita myös pidemmän matkan päästä.

– Tänä vuonna lähialueen seurojen lisäksi seuroja on muun muassa Helsingistä, Porista, Nurmijärveltä ja Raumalta, hän kertoo.

Iso turnaus vaatii paljon työtä, ja taustalla tapahtuu paljon.

– Muun muassa sujuvien otteluohjelmien tekemistä, pelinohjaajien sopimista, arpajaispalkintojen hankkimista, vastuualueiden jakamista kioskiin, kisatoimistoon, yleisjärjestelyihin ja paljon muuta, Ryyppö mainitsee.

– Koko turnaus olisi mahdotonta toteuttaa ilman aktiivisia pelaajien vanhempia, jotka talkoilevat viikonlopun erilaisissa tehtävissä, Ryyppö kiittelee.

 

Toni Ryyppö on itse ollut mukana Katepal-turnauksessa valmentajana ja muissa turnausjärjestelyissä vuodesta 2018 lähtien.

– Odotan pääseväni katsomaan paljon eri ikäluokkien pelejä, seuraamaan eri valmentajien toimintatapoja ja tietysti fiilistelemään lasten pelaamisen riemua, minkä hyvät turnausjärjestelyt takaavat, hän sanoo.

Junnufutis on Ryypön mukaan viihdyttävää katseltavaa, ja se kannattaa kokea itse.

– Kioskista saa ostettua monenlaista pelievästä, joilla tuet samalla LeKi-futiksen junioreita. Tervetuloa kentänlaidalle kannustamaan, Ryyppö kehottaa.

 

Kuva: LVS-arkisto/Antti Raunio