Repe ja Romu aloittavat kierroksensa Vesilahdessa ja Lempäälässä – Nyt keräykseen kelpaavat myös poistotekstiilit

Kodin jätekatos ei ole oikea paikka vaarallisille jätteille. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Nyt mukana on myös kodin poistotekstiilien keräys Riepu. Riepu-keräykseen voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiiliä.

Autot kiertävät Vesilahdessa ja Lempäälässä 15.–28. syyskuuta välisenä aikana. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

 

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Pysäkillä on erityisen tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Älä tule paikalle sairaana, muista turvavälit, maskit ja muut terveysohjeet.

 

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Vesilahti 3, Lempäälä 3) ja 5107 asiakasta (Vesilahti 85, Lempäälä 118). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 65 400 kg (Vesilahti 2320 kg, Lempäälä 1490 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kg (Vesilahti 4640 kg, Lempäälä 2340 kg) metalleja.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.