Puskiaisten moottoritietä esitetään hylättäväksi valtuustoaloitteella

Tampereen kaupunkisedun kunnissa jätetään samansisältöinen valtuustoaloite, jossa esitetään Puskiaisten moottoritiehankkeen hylkäämistä. Aloite jätetään Lempäälässä, Pirkkalassa, Tampereella, Ylöjärvellä, Nokialla ja Kangasalla.

Aloitteessa vaaditaan, kun ELY-keskus vie hanketta eteenpäin ja pyytää lausuntoja moottoritien yleissuunnitelmaan keväällä 2023, että kaikki kunnat vaatisivat hankkeen hylkäämistä. Samalla valtuustoaloitteissa esitetään, että kukin kunta pidättäytyy kaikesta kunnallisen maankäytön suunnittelusta sekä Puskiaisten moottoritielinjauksen poistamista maakuntakaavasta. Valtatie 3:a on kehitettävä nykyisen tielinjauksen mukaisesti.

Muokattu 25.10.2022 klo 11.37

Kommentit (2)

  1. Tiina Wesslin

    Pikku korjaus juttuun: Jaakko Mustakallio ei ole aloitteen tekijä, vaan aloite on valmisteltu yhdessä alueen kuntien vihreiden valtuutettujen kanssa Jaakko Mustakallion vetämässä ryhmässä. Lempäälästä aloitetta olimme valmistelemassa minä ja Anita Huhtala. Aloitteen jättää Lempäälässä vihreä valtuustoryhmä. Toisen kunnan asukas ei voisi teknisestikään jättää valtuustoaloitetta Lempäälässä.

  2. Sirkka Pyhälä

    Lempäälän valtuutettuja vaivaa valitettavasti tiedon puute sekä suojelubiologian yleisistä perusteista että myöskin moottoritien oikaisun ja eteläisen kehätien merkityksestä alueen luonnon säilymisen tai tuhoutumisen kannalta. Tällaisessa tilanteessa mielipiteen muodostus siten väkisinkin tulee tehtyä vajavaisin tiedoin, valtuustotasollakin valitettavasti.
    Sekä virkahenkilöissä että liike- elämän etua ajavissa valtuutetuissa on ollut muutamia äänekkäitä esiintyjiä, joita ei ilmeisesti vähääkään hetkauta satojen ellei tuhansien kuntalaisten aito ahdistus, huoli ja suoranainen kiukku. Luonto kuuluu kaikille, eniten niille suomalaisille jotka eivät ole vielä syntyneetkään. Tätä Puskiaisten oikaisua ei ekologisesti kompensoida istuttamalla koivuntaimia savipeltoon, turha uskotella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?