Vanha kerrostalo rantamaisemassa myynnissä Lempäälässä

Viisikerroksisessa talossa on neljä asuinkerrosta, joissa on yhteenä 33 huonetta. Kuva: Joonas Leskinen

 

Lempäälässä on Etuovi.comilla myynnissä vuonna 1959 rakennettu 33 huoneen ja viiden keittiön 5-kerroksinen kerrostalo, jossa on useita kylpyhuoneita, wc-tiloja ja varastotilaa. Asuinpinta-alaa on neljässä kerroksessa 766 neliötä. Kokonaispinta-ala on 1 139 neliömetriä. Hintaa on omakotitalon verran, 370 000 euroa.

”Myyntiimme on tullut koko kerrostalokiinteistö vain viiden minuutin päässä Lempäälän keskustasta. Toiminut viime vuosina hoitokotina. Huoneita on paljon ja todella reilusti varastotilaa. Kiinteistöä on kunnostettu viime vuosina. Asennettu koneellinen ilmanvaihto ja sprinklerijärjestelmä. Soveltuu hienosti lyhytaikaiseen majoitukseen. Talo sijaitsee kauniilla paikalla järvimaisemissa aivan Vaihmalan Hovin vieressä.”, kertoo ilmoitusteksti.

Hiidenvuolteen välittömässä läheisyydessä rantamaisemassa, osoitteessa Vaihmalantie 146 sijaitseva kerrostalo on heti vapaa.

Lähellä kuntakeskustaa, mutta kuitenkin lähes luonnonhelmassa sijaitseva kerrostalokiinteistö on alun perin rakennettu Lempäälän kunnalliskodin henkilökunnan asuintiloiksi. Se toimi vuosituhannen vaihteessa opiskelija-asuntolana ja tilapäisluvilla retkeilymajoituskäytössä. Pitkään ja ainakin vielä ainakin vuonna 2017 rakennuksessa toimi asumispalveluyksikkö Pilvilinna, jonka toiminta lakkasi Attendon rakennettua uudet tilat Lempäälään. Naapuruston entisessä kunnalliskotirakennuksessa toimii nykyään hotelli-ravintola Vaihmalan Hovi.

 

Viimeksi hoivakotikäytössä oleva kerrostalo sijaitsee Vaihmalassa sadan metrin päässä Hiidenvuolteen rannasta. Kuva: Joonas Leskinen

 

Kiinteistönvälittäjä Mikko Levo Houston LKV:stä myytävänä olevan kohteen herättäneen paljon kiinnostusta. Kiinnostuneiden joukossa on lähinnä yrittäjiä ja yritysten nimissä toimivia. Ensimmäiset tarjoukset on saatu.

Levo näkee, että juuri yrittäjäkäytössä ja yrittäjätoimintaan liittyen talo olisi omimmillaan.

− Itse toivoisin, että se tuottaisi synergiaetua hienosti kehittyneessä toimintaympäristössä, jossa on niin hotelli-ravintolaa, ratsutallia kujin golfkenttääkin.

Talo on ollut tyhjillään viimeiset nelisen vuotta. Levo ei pidä kiinteistön korjaustarvetta suurena.

− Mahdolliset muutostyöt riippuvat paljon tietysti siitä, millaiseen käyttöön taloa aiotaan. Vaikka taloon pääsee kiinni suhteellisen pienellä summalla, siihen on aiemmin investoitu merkittävästi. Koska kiinteistö on ollut hoivakäytössä, Attendo teki sinne mittavat kunnostustyöt, mm. koneellisen ilmanvaihdon ja sprinklerijärjestelmän, hän tietää.

Yksittäisiä huonetiloja on runsaasti, mutta varsinaisiksi huoneistoksi katsottavia nykyisellään ovat lähinnä kaksiot, talonmiehen asunto ja keittiöllä varustetut henkilökunnan taukotilat.

Kommentointi on suljettu.