Asiat tärkeysjärjestykseen Lempäälässä

Kuntien on keskityttävä enemmän suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, ajatuksena pitää olla suomalainen aina ensin. Kotimaisilla ja paikallisilla yrityksillä on oltava parempi mahdollisuus osallistua kunnan palveluiden tuottamiseen. Tuottaja on valittava yksityisen ja julkisen välillä tapauskohtaisesti, mennään siis järki, eikä poliittinen ideologia edellä.

Energia- ja vesilaitosten kaltaiset välttämättömät palvelut on pidettävä yhteisesti omistettuina eikä kunnan tule olla edistämässä yksityisten monopolien syntymistä kunnassa. Parhaimmillaan kunnalliset laitokset ovat tärkeä osa kunnan peruspalveluiden kehityksessä sekä tulouttavat kunnalle paljonkin rahaa vuosittain.

Ilmastopolitiikkaan tarvitaan suhteellisuudentajua. Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko, Kiinassa se on ilmasto-ongelma.

Koulut ja koulutus ovat tulevaisuuden kannalta olennaisia ja merkityksellisiä varsinkin nuorten kannalta katsottuna. Koulujen tulee olla turvallisia oppimispaikkoja, kiusaamiseen ja muihin häiriöihin on puututtava päättäväisesti. Asioiden oikeaan tärkeysjärjestykseen saamisen tulee olla ykkösasia jatkossa.

 

Jani Saikkonen
eduskuntavaaliehdokas, PS