Kirjailija toi Hakkarin jopolaisille terveiset

Hakkarin koulun 9Jopo-luokka pääsi juttelemaan kirjailija Heidi Korkiakankaan kanssa.

Hakkarin yläkoulun Jopo-luokalla kävi vierailemassa erityisluokanopettaja ja kirjailija Heidi Korkiakangas. Heidi on kirjoittanut nuorille suunnatun kirjan Just do nothing, Aatu Sorsa, joka on julkaistu vuonna 2022. Kirja on saatavilla sekä e-kirjana että nidottuna painoksena.

Aatu Sorsa on nuorille tarkoitettu realistinen kirja. Kirja kertoo Aatu Sorsasta, joka on 14-vuotias kasiluokkalainen, joka pelaa säbää, käyttää vain shortseja ja hengailee landepaukkujen kanssa.

Aatun isä on vegaanihippi ja äiti istuskelee koneella ja juo Pepsiä. Aatulla on myös tyttöparaskaveri/ihastus Minttu. Aatu tykkää myös riimitellä, josta landepaukut ei edes tiedä. Aatulla on myös vihamiehiä: Kasipalloposse, jotka kiusaa Aatua. Aatu ei myöskään tykkää opettajista, koska ne eivät ymmärrä Aatua.

Kirja oli näin nuoren näkökulmasta yllätyksellisen hyvä. En itse ole ikinä ollut kiinnostunut kirjoista, enkä niitä ole jaksanut lukea, mutta tämä kirja oli hyvä. Kappaleet olivat mukavan lyhyitä ja kirja oli helppolukuinen. Kirja oli myös ajankohtainen ja kuvasi humoristisella, mutta aika tarkalla tavalla nuorten tunteita ja ongelmia.

Kirjailijavierailun aikana keskustelimme yhdessä kirjasta ja jaoimme mielipiteitämme. Heidi kertoi omasta työstään, ja miten hänestä tuli kirjailija. Heidi kertoi myös kirjailijatyön ylä- ja alamäistä. Lisäksi Heidi kertoi, että on solminut kustannussopimuksen Aatu Sorsan jatko-osasta.

Peetu Koivisto & Tuure Keränen

Hakkarin-koulun 9Jopo

Kirjailija ja erityisopiettaja Heidi Korkiakangas on Hakkarin koulun kasvatteja.