Paljon on aihetta kiitokseen

”Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi.” Jaak.1:17.

Olen pyrkinyt viime aikoina tietoisesti keskittymään asioihin, joista olen kiitollinen. Lähestyvä kevät, aurinkoiset päivät ja pääsiäisen sanoma ovat minulle muistutus kiitollisuudesta. Ne suorastaan kutsuvat kiittämään. Helposti kiitos elämässämme unohtuu, ja monet asiat ovat meille ikään kuin itsestäänselvyyksiä. Huomaan esimerkiksi monesti kiittäväni terveydestä ja miettiväni, miten kiitollinen siitä olen vasta sitten, kun esimerkiksi flunssa kaataa sängyn pohjalle.

Kiitos ja kiitollisuus eivät mitätöi tai poista vaikeita asioita ja hetkiä elämästämme. Kiitos auttaa vaikeidenkin hetkien keskellä kiinnittämään huomiomme toivoon ja kaiken hyvän antajaan, Jumalaan. Kun kiitän, suuntaan kiitokseni Jumalalle, sillä Häneltä tulee jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja.

Pääsiäisen vietto tuo meidät kaikista suurimman kiitoksen aiheen äärelle, ja muistuttaa siitä. Se tuo meidät Jumalan rakkauden äärelle Jeesuksen ristintyössä: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Joh.3:16.

Mistä tai kenestä sinä olet tänään kiitollinen? Itselleni on luontaista yhdistää kiitos iltarukoukseen, mutta välillä myös huokaista Jumalalle yksittäisiä kiitosaiheita. Pyrin säännöllisesti kirjoittamaan myös kiitollisuuspäiväkirjaa, ja voi miten paljon se on auttanut hahmottamaan sitä, kuinka paljon hyvää elämässäni on. Joskus on ilahduttavaa ja inspiroivaa myös yhdessä keskustella siitä, mistä itse kukin meistä on kiitollinen, jakaa omia kiitosaiheita ja kuulla, mistä muut ovat kiitollisia.

Kiitollisena kevättä kohti.

 

Sari Myllymäki

vs. nuorisotyönohjaaja

Vesilahden seurakunta