Aluevaltuutetulta: Onko elämää eduskuntavaalien jälkeen

Veijo Niemi, kansanedustaja, aluevaltuutettu, ps.

Aluevaltuuston maanantaisessa kokouksessa kukitettiin eduskuntavaaleissa valtakirjan saaneet seuraavalle nelivuotiskaudelle eduskuntaan. Pirkanmaaltahan on 20 eri puolueista tulevalla kaudella Arkadianmäellä tekemässä tärkeitä päätöksiä koskien myös meidän Pirkanmaan hyvinvointialuetta.

Monet valitut ovat myös aluevaltuutettuja, minä heistä yksi ja ainakin tällä hetkellä Lempäälästä ainoa kansanedustaja.

Tuleva kausi on varsin merkittävä huomioiden että tänään Suomesta tulee Naton täysjäsen ja siihen liittyvä työ on varsin merkittävä. Päättyvällä kaudella olin Pirkanmaan ainoa kansanedustaja puolustusvaliokunnassa.

Aluevaltuustoon liittyen oli myös eilen tavallaan uusi aika kun Tampereella meni kaupungintalo kahdeksi vuodeksi täysremonttiin ja siirryimme pitämään kokoukset Tampere taloon. Kokous oli vähän takkuinen kun äänentoisto laitteet eivät toimineet kunnolla ja varsin monella oli vaikeutta päästä kokousjärjestelmään sisälle.

Yksi merkittävä asia kokouksessa oli aloite ikääntyneiden palveluasuminen tulee säilyttää Pirkanmaalla KD:n valtuustoryhmän aloitteesta. Asia on tärkeä ja lopulta äänestyksen jälkeen asia päätettiin lähettää uudelleen valmisteluun.

Näillä ajatuksilla ja uutta kautta eduskunnassa odottaen, kun sain jatkopestin eduskuntaan ja siellä pidän edelleen oman Lempäälän ja oman Pirkanmaan puolia kun asioita käsitellään.

Veijo Niemi (ps.)
kansanedustaja/aluevaltuutettu