Loiske puolustaa Lempäälän futismainetta kolmosdivisioonassa – LeKillä halu nousta nelosesta ylöspäin

Loiske treenasi Valkeakosken hallissa talvikaudella. Kuvassa Kenan Balici, Sampo Soininen ja Rodrigo. Kuva: Loiske fb-sivut

Sääksjärven Loiske avasi jalkapallon sarjakautensa perjantaina 21. huhtikuuta Tervakoskella paikallista Patoa vastaan. Ottelu alkoi kuin sääksjärveläisessä sadussa; pelikello ei kerinnyt tikittää täyteen kymmentäkään minuuttia, kun tulostaululla komeilivat lukemat 0–3. Matias Riikonen, Kenan Balici ja Arsi Lehtiö onnistuivat maalinteossa heti ottelun alussa.

Loppulukemat olivat kuitenkin 90 minuutin jälkeen pyöreät 3–3.

Ottelu tasoittui salama-alkumme jälkeen. Pato on nuori ja taitava joukkue, he saivat oman pelinsä kulkemaan, tiivisti Loiskeen päävalmentaja Reijo Laaksonen avauskamppailun meiningin.

Loiske avaa kotipelit lauantaina 29. huhtikuuta, kun toinen sarjan suursuosikeista eli Haka/j saapuu Sääksjärvelle. Haka/j on entiseltä nimeltään Pallosepot-44 ja toimii liigajoukkue Hakan reservijoukkueena.

Viime kaudella pelasimme Hakan kanssa molemmat pelit tasaisesti. Toivottavasti saamme futiksessakin kotiyleisön liikkeelle kannustamaan, luvassa on varmasti mielenkiintoinen ottelu, maalaa Laaksonen.

 

Loiske mallia 2023 on ytimiltään samankaltainen kuin viime kaudella. Futsalin pelaajia joukkueesta löytyy useampia, joten jalkapallon lajitreenit ovat talvella rajoittuneet yhteen halliharjoitukseen Valkeakoskella.

Hiukan rosterimme varmasti tulee vielä elämään, muutamia pelaajia porukkaan tulee. Hyvin samansorttinen joukkue on koossa kuin viime kaudellakin. Lempääläissyysaste on suurempi kuin vuosiin.

Yksi uusi pelaaja on alkukaudesta huimasti tehoja mättänyt Kenan Balici, jonka juuret ovat Balkanilla. Harjoituspeleissä nopea Balici osui kolmesti ja nyt sarja-avauksessa myös sihti oli kohdillaan.

Kenan otti itse meihin yhteyttä, hän oli pelannut vitosdivaria ja halusi kokeilla kykyjään ylempänä. Potentiaalinen pelaaja on kyseessä, esittelee Laaksonen.

 

Kolmosdivarin suosikit ovat Haka, TPV ja Nokian Palloseura. 12 joukkueen sarjasta voittajalle on paikka uudistetussa kakkosdivarissa ja kaksi heikointa putoaa nelosdivariin.

Meille kolmosdivisioona on juuri nyt oikea sarjataso, kun peilataan resursseihimme, alleviivaa Laaksonen.

Loiskeen valmennustiimi sai kaivattua vahvistusta, kun takavuosilta tuttu Loiske-pelaaja Mika Suonsyrjä tuli täydentämään Reijo Laaksosen ja Jani Moision valmennustiimiä.

 

Sarjaporrasta alempana nelosdivisioonassa nousun tavoitteekseen asettanut LeKi-futis on ehtinyt olla viheriöllä jo kahdesti.

Ylöjärvi Unitedille LeKi hävisi kirvelevästi loppuhetken takaiskulla 2–3, mutta pääsi voittojen polulle lyömällä Kylmäkosken Veikot maalein 4–2. LeKin maaliseppoina ovat olleet Eetu Komu ja Vinski Vesamäki kahdesti sekä Lenni Hirvonen kerran. Yksi osuma on merkitty vastustajan omaksi maaliksi.