Sääksjärven koulun kesän peruskorjaustöille kertyy hintaa 265 000 euroa

Sääksjärven koulun vanhan osan purku alkoi heinäkuussa 2022 ja saatiin päätökseen syksyllä. Arkistokuva: Katariina Rannaste

Sääksjärven koulukeskuksen kehityshankkeen myötä koulua saneerataan ja tiloja muutetaan tarpeita vastaaviksi lähivuosina, eli kesällä 2023 ja 2024. Tilamuutokset pyritään tekemään pääosin kesäaikana, jolloin koulu on suljettu.

Kesällä 2023 tehdään toisen kerroksen aineenopetussiipeen suunniteltuja tilamuutoksia. Muutostyöt on ajoitettu valmistumaan 2. elokuuta mennessä, eli ennen koulun syyskauden alkua.

Ksän rakennusurakasta pyydettiin tarjoukset, joita tuli kolme. Kunta kävi neuvottelut näiden hinnaltaan edullisimpien tarjouksen jättäneiden kanssa. Urakan sai edullisimman tarjouksen jättänyt Tevesa Oy hintaan 265 193 euroa. Toiseksi jäänyt tarjous oli vain kaksi euroa kalliimpi. Kolmannen tarjouksen hintalappu sitten kipusikin jo reiluun 410 000 euroon.

Valittu urakoitsija toimii myös peruskorjausosuuden pääurakoitsijana.