Kalastustapahtumassa saatiin saalista ja maisteltiin savukalaa

12-vuotias Julle Jokinen pyydysti Herralankoskesta istutuskirjolohen. Kuva: Annika Eronen

Herralankoskella järjestettiin jälleen viikonloppuna lasten- ja nuorten kalastustapahtuma, jossa kalastuksessa neuvomisen lisäksi pääsi muun muassa seuraamaan kirjolohien istutusta ja maistelemaan savukalaa.

12-vuotias Julle Jokinen Lempäälästä aloitti kalastusharrastuksen kaksi ja puoli vuotta sitten ja hän on kalastanut sekä perholla että virvelillä. Kalastuspäivänä Jokisen saaliiksi tarttui kirjolohi, mistä hän oli silminnähden onnellinen.

– Tapasin tämän erittäin mukavan Jyri Räsäsen täällä ja ostin häneltä ensimmäisen perhoni, Jokinen kertoo harrastuksensa aloittamisajoista.

– Täällä sai apua heti, kun pyysi. Tämä on sellainen kesäharrastus, harrastan myös motocrossia ja jääkiekkoa.

Jokinen osaa jo käsitellä pyytämänsä kalat alusta loppuun asti. Fileointikin onnistuu.

– Tässä harrastuksessa voi rentoutua ja se on myös tässä parasta, Jokinen sanoo.

– Lisäksi täällä on paljon kavereita ja täältä on saanut heitä vielä lisää.

Lempääläinen Räsänen toimii yhtenä koski-isännistä ja vastaa myös kalojen istutuksista. Lisäksi hän on kalastuksenvalvoja ja aktiivinen talkoolainen, jolta lapset ja nuoret mielellään pyytävät kalastusharrastuksessaan neuvoja.

– Tänään istutimme tänne tätä päivää varten 300 kiloa kirjolohta, vuodessa istutamme kalaa yhteensä noin 3 000 kilon verran, Räsänen kertoi.

Herralankoski on tunnettu kalastuspaikka, josta saa erinomaisesti muun muassa toutainta.

– Olen kalastanut aina, aivan pikkupojasta alkaen. Myös omat lapseni kalastavat aina silloin tällöin. Toivomme tietysti mukaan lisää junnuja harrastamaan. Opastan myös koululaisryhmiä aina silloin, kun heitä täällä käy, Räsänen sanoi.

 

Annika Eronen

Jyri Räsänen (vas.) auttoi 7-vuotiasta Lydia Repoa kalastamisessa. Repo oli saapunut kalastustapahtumaan yhdessä äitinsä Aino-Maria Repon ja Jussi Kettusen (oik.) kanssa. Kuva: Annika Eronen
Thomas (vas.), Ronja ja Aino Toivanen saapuivat kalastustapahtumaan Aino-tyttären toiveesta. – Todella hyvää savukalaa, Ronja Toivanen kehui. Kuva: Annika Eronen