Top secret Jumala

Monet miettivät Jumalan olemusta. Minkälainen hän on? Mooseksen kirjat paljastavat Jumalan olevan valtava kirkkaus, jonka nähdessään ihminen menettää henkensä. Tästä jumalakuvasta on saaneet innoitustaan muun muassa Indiana Jones -elokuvan käsikirjoittajat. Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvassa natsisotilaat sulavat kuoliaiksi kirkkauden edessä, joka paljastuu, kun kadoksissa ollut Jumalan arkki avataan.

Tämä jumalakuva pyhästä ja pelottavasta Jumalasta oli hyvin totta Vanhan Testamentin aikana. Ylimmäisen papin jalkaan sidottiin naru hänen mennessään kerran vuodessa temppelin kaikkein pyhimpään huoneeseen, Jumalan arkin eteen. Mikäli hän olisi kuollut, ruumis olisi voitu vetää narusta turvallisesti ulos.

Kun Jeesus alkoi opettaa ja vaikuttaa, hän avasi Jumalasta kokonaan toisenlaisen kuvan. Jumala on Isä, joka kaipaa luotujaan ja rakastaa meitä. Jumala ei olekaan pelottava Kaikkivaltias, vaan ihmisen tuhoava voima Jumalan edessä on synti.

Synti on verho ja muuri, joka erottaa meidät elävästä Jumalasta. Synti ei ole yksittäisiä tekoja ja ajatuksia, vaan se on sairaus, joka on levinnyt kaikkialle kehoomme ja asuu meidän jokaisessa solussamme. Siitä on mahdotonta päästä eroon ja ihminen ei voi kohdata todellista Jumalaa, koska tauti on tappava.

Jeesuksen kuolema ristillä poisti synnin tuhoavan voiman. Salattu Jumala paljasti salaisen eliksiirin, joka parantaa meidät. Lääke on Jeesus. Jeesus heräsi henkiin ristinkuolemansa jälkeen. Siitä todistavat monet silminnäkijät Uudessa testamentissa.

Matteus, Markus, Luukas ja Johannes ovat kirjoittaneet kirjansa sitä varten, että uskoisimme. Jeesus elää tänäkin päivänä tarjoten synnistä parantavaa lääkettä. Hän on ainoa tie Isän luo. Kommunikaatio ja vuorovaikutus elävän Jumalan kanssa on mahdollista Jeesuksen tähden.

Matti Mäkinen
Lähetystyön ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?