Yrittäjien kesävinkit: minne Lempäälän kesässä kannattaa mennä ja mitä kokea?

Lempäälän kesässä voi suunnata vaikka Vaihmalan Hoviin. Kuva: LVS-arkisto/Katariina Rannaste

Lomailija voi Lempäälässä nauttia luonnosta, liikkua, herkutella, tehdä ostoksia ja käydä kesätapahtumissa.

Lempäälä voi tarjota kokonaisen seikkailun, mutta mitä paikkakunnan yrittäjät tekisivät ja kokisivat? Kysyimme Lempäälän yrittäjäyhdistyksen hallitukselta, mitä he Lempäälän kesässä 2023 suosittelevat. Heistä neljä kertoo vinkkinsä.

 

Marjo-Riitta Suonpää:

”Keskustassa uusi ja vanha yhdistyy kun Telkäntaipaleen silta mahdollistaa helpon kulun Lempon alueen ja kirkon puolen välillä niin junamatkaajille kuin keskustan asujille. Kylän vanhimmilla kauppapaikoilla voit haistaa ja maistaa Villihanhen pitsat, kuulla kirkon kellot, kokea rentoutumisen hetkiä hieronnassa Harmoniassa hoitolassa, voit oppia käsitöitä vanhan aseman Taitojameissa tai saat piristystä lomalookiin kampaaja Annan uudessa liikkeessä. Kesäkukat parvekkeille, mökkipihoille tai tuliaisiksi saa Mäkelän kukasta. Kannattaa käydä myös istahtamassa Myllyrannan puiston penkeillä veden äärellä.”

Lempäälän Myllyrannassa oli keväällä kirsikkapuita kukassa. Kesällä siellä voi levähtää vaikka kirjan kanssa. Kuva: Katariina Rannaste

Jani Saikkonen:

”Lempäälän kesässä kannattaa kokea tietenkin upea luonto, mm. Birgitan polku ja Lempäälän keskustasaaren ympäri kulkeva melontareitti. Kuokkalankosken markkinat ovat kesän ehdoton kohokohta. Sadepäivänä voi aina lähteä tutustumaan Ideaparkin näyttelyihin mm. Taidekeskukseen ja sen vaihtuviin näyttelyihin.”

Birgitan polku tarjoaa monia luontoelämyksiä.

Sirkku Pelkonen:

”Lempäälän kesässä 2023 kannattaa ehdottomasti nähdä Vaihmalan Hovi. Vatsan kurniessa voi syödä lounasta Aitoleipä Ideaparkissa ja samalla tutustua uuteen Ideaparkin Spirit-myymälään. Elämyksiä tarjoavat Birgitan kirkon konsertit ja kesäteatteriesitykset. Lempäälän kesän helmi on Kahvila Siiri.”

Lempäälässä ei tarvitse matkailla tyhjällä vatsalla. Siitä pitää huolen muun muassa Kahvila Siiri.

Miska Tukiainen:

”Suosittelen aamu-uintia Lempoisten rannalla ja nauttimaan luonnosta Hakkarin laajoilla metsäpoluilla ja kuntoportaissa. Birgitan polku on oma kestosuosikkini. Nälkäinen lomailija voi suunnata Siipisaluunan terassille ja nauttimaan Ratakiskan herkullisista leivoksista. Suosittelen myös viettämään lukuhetken Myllyrannassa.”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?