Samuel Shipwaylta uutta musiikkia – kaapattu sometili vaikeuttaa promoamista

Casper Edel ja Samuel Shipway julkaisevat Sademies -kappaleen suoratoistopalveluissa. Kuva: Wide Music Group

Alun perin Lempäälästä lähtöisin olevat artistit Casper Edel ja Samuel Shipway julkaisivat Sademies -kappaleen kesä-heinäkuun vaihteessa suoratoistopalveluihin. Sademies on yhdistelee Suomi-iskelmää, modernia räppiä ja innovatiivista musiikkituotantoa. Sekä kappaleessa että sen kansi- ja promokuvissa on nykyaikaisen Suomiklassikon tuntua oikeine hevosineen ja mustine pukuineen.

Kappaleella vieraileva Samuel Shipway tunnetaan Risto Räppääjä -elokuvien päätähtenä. Hän on ollut äskettäin valtamediassa esillä hänen Touretten syndroomaansa käsittelevissä jutuissa.

Kappaleen pääartisti, Lempäälässä edelleen asuva Casper Edel, tunnetaan Ylen Uusi Päivä -sarjan näyttelijänä sekä yhtenä Yle Areenan Toisessa Maailmassa -sarjan päähenkilöistä ja kyseisen sarjan tunnusmusiikin tekijänä sekä esittäjänä.

Shipway otti alkuvuodesta osaa kansainväliseen Emergenza -bändikilpailuun. Artisti voitti Tampereen alueen osakilpailun ja pääsi edustamaan Tamperetta Helsingissä pidettyyn Suomen finaaliin. Suomen osakilpailun voiton lunasti Afternoon Astronauts, Shipwayn pokatessa hopeasijan. Kokemus oli Sademies -artisteille yhteinen, sillä Casper Edel toimi kilpailussa Shipwayn liverumpalina.

Samuel Shipway tunnetaan hyvin Lempäälässä. Hänet on muun muassa palkittu Vuoden Lempo -tunnustuksella. Hän on ollut LVS:n jutuissa esillä useasti, muun muassa Vuoden Lempo -palkinnon saajana vuonna 2015.

Sademies -kappaleen promoa varjosti Shipwayn TikTok-käyttäjän hakkerointitapaus — tuntematon hakkeri kaappasi tilin vieden mukanaan yli 33 000 seuraajaa.

TikTok on nykyään artisteille yksi tärkeimmistä sosiaalisen median alusta uuden musiikin promoamiseen, sillä sen algoritmi suosii uusia ilmiöitä paremmin kuin yksikään muu alusta. Jos artistilla on paljon seuraajia, postaukset tulevat suuren yleisön silmille entistä helpommin ja nopeammin.