Loiskeen palloiluleiri retkeili Helmareiden peliin Ratinaan

Kun Loiskeen leiriläiset kävivät Ratinan stadionilla katsomassa Helmareiden pelin Skotlantia vastaan, vettä tuli taivaan täydeltä.

 

Sääksjärven Loiskeen tämän kesän junioreiden palloiluleiri tuli täyteen ilmoittautumisen auettua reilussa viikossa.

− Iso, vuonna 2008 syntyneiden ikäluokka vanheni leiriltä, joten hiukan jännitti, kuinka uudet tulokkaat innostuvat leiristä, mutta huoli oli turha, sanoo leirin järjestelyissä ollut Aki Lehtinen.

Aiempina vuosina leirillä on saatu nauttia auringosta ja sateisia leiripäiviä on ollut harvakseltaan. Tänä vuonna sadetta oli hiukan enemmän, mutta se ei menoa haitannut.

− Se jopa tuntui kuuluvan asiaan, kun kävimme katsomassa Helmareiden pelin Skotlantia vastaan, ja vettä tuli hetkittäin taivaan täydeltä.

 

Leirin ohjelma on edelleen pidetty rentona hauskanpitona. Kyse ei Lehtisen mukaan ole mistään harjoitusleiristä. Leirillä miteltiin jalkapalloturnauksessa ja olympialaisissa, uitiin ja saunottiin.

Leirillä järjestettiin jokakertainen vierailupäivä, jolloin vanhemmat ja muutkin halukkaat pääsevät aistimaan leirin tunnelmaa ja tutustumaan alueeseen. Perinteeksi on muodostunut myös ohjaajat vastaan leiriläiset -futismatsi.

−Joka vuosi leirillä on myös jokin spesiaalijuttu, tänä vuonna Helmareiden peli. Viime vuonna freestyle-futari Minna Marlo kävi jo toistamiseen opettamassa leiriläisille temppuja ja esitti oman settinsä. Myös miesten futsalmaajoukkueen pelaajia kävi viime vuonna esittäytymässä ja kisailemassa leiriläisten kanssa mm. pilkkukisassa, Lehtinen päättää.