Loiskeen valmennus vaihtuu jälleen – Suonsyrjä hyppää pelaaja-agentiksi

Loiskeen maalivahti Juuso Ylinen joutui antautumaan neljästi NoPS-ottelussa. Kuva: Kari Etelä.

Loiskeen värikäs valmentaja Mika Suonsyrjä sai keskikesällä kontaktin Egyptiin ja siitä alkoi itää miehellä mielessä hyppääminen päätoimiseksi pelaaja-agentiksi. Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan hyväksymäksi agentiksi päästäkseen, pitää läpäistä koe, jonka Suonsyrjä suorittaa syyskuun aikana. Miinuspuolena asiassa on se, että agentti ei voi toimia minkään sarjatason valmentajana.

Tiedustelin Fifalta asiaa, ja vastaus oli, että ei edes niin sanotuissa alasarjoissa voi toimia valmentajana. Näin urani Loiskeessa loppui Toijala-peliin. Nokia-ottelun valmensi Jani Moisio, sanoo Suonsyrjä.

Suonsyrjä on uurastanut ja koonnut tietoa eurooppalaisista sarjoista ja seuroista.

Haluan edesauttaa suomalaisia pelaajia siirtymään Euroopan kakkoskategorioiden seuroihin, esimerkiksi Puolan kakkostasolle tai Bulgariaan, heittää Suonsyrjä muutaman esimerkin.

Loiskeelle Suonsyrjä jättää haikeat jäähyväiset ja uskoo seuran hyvään tulevaisuuteen.

– Pelaajien kanssa juttelin ja olen vakuuttunut, että Loiske saa jatkossa hyvän joukkueen kokoon. Loiskeella on mahdollisuus olla kolmosdivarin kärjessä jatkossa.

Useamman kauden ajan Loiskeen apuvalmentajana toimineen Jani Moision johdolla Loiske pelasi kotipelin Nokian Palloseuraa vastaan. Sarjakakkonen NoPS oli lukemin 4–0 parempi.

75 minuuttia olimme hyvin pelissä mukana, mutta vastustajan toisen maalin jälkeen taisi mennä usko. Loiskeella on ihan laaja rinki, joten syksyn peleihin saamme iskukykyisen sakin kyllä kokoon. Ja hienona juttuna näen senkin, että omille junnuille voidaan tarjota pelikokemuksia miesten tasollakin. NoPS-ottelussa Tero Ylä-Peräinen ansaitsee kehut kovana uurastajana, sanoo Loisketta syksyn ajan valmentava Jani Moisio.

Nelosessa Leki katkaisi tappioputkensa ja voitti Pispalan Ponnistuksen maalein 3–1. Vili Vaittinen taki yhden osuman ja joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Viktor Aaltio kaksi.