Piikki: Ihmettelyn aiheita

Paljon on taas ihmeteltävää, aloitetaan näkyvimmästä. Kirjava työmaa-aita kunnan keskustassa kirkkoa vastapäätä oli aikanaan hauska yksityiskohta. Viikon sitä jaksoi katsella, mutta siinä se vaan nököttää kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Ja pelkään, että se rumentaa katukuvaa vielä pitkään, kun rakentaminen ei edisty. Rakennusmontutkin voisi jo ottaa muuhun käyttöön tai ainakin maisemoida.

Kun käytin ilmaisua kunnan keskustassa, tarkoitin juuri sitä. On esitetty mielipiteitä, että nykyään keskusta on S-Marketin puolella, mutta olen eri mieltä. Kirkko on keskellä kylää, kuuluu vanha sanonta. Niin se on Lempäälässäkin, mutta keskusta kaipaa kohennusta ja tuon aidan poistamisesta voisi aloittaa.

Telkäntaipaleen sillan sanottiin yhdistävän radan eri puolet yhdeksi kokonaisuudeksi. Nyt jo voi sanoa, että silta ei sitä tee. Pääseehän siltaa pitkin radan yli, mutta ei se tuollaisena kokoa kahta aluetta yhdeksi. Ja aika harvakseltaan sillalla näyttää väkeä kulkevan, vaikka penkitkin on nyt korjattu.

Hyvinvointialueen johdon mielestä media ei saisi kertoa Pirhasta negatiivisia asioita. Onpa arveluttavaa puhetta. Pirha on meitä kansalaisia varten ja meillä on oikeus tietää, missä mennään. Ei ole kansalaisten eikä median vika, kun kielteisiä asioita putkahtelee esiin kaiken aikaa.

Tarkastuslautakunta antoi palautetta asiantuntijapalvelujen runsaasta hankinnasta. Rahaa on käytetty avokätisesti eikä kilpailutuksia ole hoidettu asianmukaisesti. Ja mikä mielestäni kummallisinta: Pirhalla on 47 suuripalkkaista johtajaa, jotka teettävät itselleen kuuluvat työt konsulteilla. Tarkastuslautakunta kysyy aiheellisesti, että eikö esimerkiksi strategian toimeenpano kuuluisi hoitaa johdon ja viranhaltijakunnan voimin. Minä jatkan kysymyksellä: mitä nuo johtajat sitten tekevät?

Aluehallituksen pitää vaatia johtajilta ja organisaatiolta enemmän. Odotan myös aluevaltuutetuilta aktiivisempaa otetta. Tapahtuu liian isoja virheitä. Esimerkiksi hyvinvointialueen palvelukyselystä oli rajattu pois kaikki yli 79-vuotiaat. Siis he, jotka muodostavat aivan keskeisen palvelujen käyttäjäryhmän! Ei riitä selitykseksi, että kyselyn tekijällä oli valmiina tällainen ikämäärittely. Kun Pirhan johto on ostanut kyseisen tutkimuksen, olisi pitänyt sanella mitä halutaan. Huonoa johtamista, tai ehkä ei edes haluttu kysellä vanhemmalta väeltä mitään.

Lopuksi paikalliselle terveysasemalle. Kun sinne soittaa, nauha kertoo, että vastaamme mahdollisimman pian. Se on harhaanjohtavaa, koska ei ole tarkoituskaan vastata. Pian nauhoitus väittää, että palvelussamme on juuri nyt ruuhkaa ja ehdottaa takaisinsoittoa. Miksi ei sanota heti rehellisesti, että meillä on käytössä ainoastaan takaisinsoittopalvelu? Me soittajat emme ole totuuden arvoisia.

Piikki

Rahat ovat vähissä. Lempäälä toivoo saavansa
lahjoituksena valmiiksi kaadetun joulukuusen.