Linjan 55 päätepysäkki pysyy ennallaan: Vesilahdesta edelleen yhteys Tampereen keskustaan – Nysse-linja 58 lakkautetaan

Joukkoliikennelautakunta ehdotti muutoksia linjalle 55, mutta päätti keskiviikkona 20. joulukuuta, että linjan 55 liikennöintiin ei ole tulossa muutoksia. Kuva: Joonas Leskinen

Nyssen kesäkauteen 2024 on tulossa muutoksia linjoille 52 ja 58.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyi keskiviikkona 20. joulukuuta Nyssen kesäkauden 2024 palvelutason ja liikenteen muutokset.

 

Linja 58 lakkautetaan Lempäälässä kesäajaksi. Yhteys Lempäälästä Hervantaan on joko vaihdollinen Peltolammilta linjaan 5 Vuoreksen kautta tai vaihtoehtoisesti junan ja ratikan yhdistäminen Tampereen keskusta-alueella.

Linjan 58 lakkauttaminen pohjaa kunnasta annettuun lausuntoon, minkä mukaisesti linja voidaan lakkauttaa heikon matkustajakysynnän vuoksi. Viime kesänä kesäkuussa linjalle 58 tehtiin 79 nousua ja heinäkuussa 61 nousua yhtenä arkipäivänä. Vuorokohtaisesti matkustajamäärä oli alle viisi nousua.

Linjalla 52 luovutaan Pyynikintorin ja Keskustorin välisestä liikennöinnistä. Lautakunta perustelee ratkaisua, että sillä parannetaan linjan 52 ajoaikavarmuutta ja saadaan Lempäälän keskustaan ajavat linjat 50 ja 52 samoille pysäkeille Tampereen keskustassa.

 

Joukkoliikennelautakunta esitti aiemmin syksyllä muutoksia linjan 55 liikennöintiin. Lautakunta selvitti päätepysäkin siirtoa Tampereen linja-autoasemalta Hervantaan, mutta päätti nyt, että reittimuutoksia ei tehdä.

Linjalla 55 tarjotaan kesäkaudella edelleen vaihdottomasti yhteys Tampereen keskusta-alueelle linja-autoasemalle.

Kesäaikataulukausi alkaa maanantaina 3. kesäkuuta ja päättyy sunnuntaina 4. elokuuta.

 

Lue myös:

Linjan 55 Tampereen päätepysäkki ensi kesänä linja-autoasemalta Hervantaan?