Pirkanmaan Jätehuolto kerää jälleen joulukuuset – Vesilahdessa noutohinta kalliimpi kuin Lempäälässä

Joulukuuset voi viedä maksutta jäteasemalle tai jättää ne jätehuollon kuljetettavaksi, mistä peritään maksu. Kuva: Seppo Kummala

Pirkanmaan Jätehuolto noutaa joulukuusen kotipihastasi, kun laitat kuusen biojäteastian lähettyville viimeistään perjantaina 12. tammikuuta.

– Kuusia ei saa pakata esimerkiksi jätesäkkeihin, koska niitä kompostoidaan mullaksi jätekeskuksissa, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta tiedotteessa.

Kuusen voi myös laittaa sekajäteastian viereen, josta se viedään astian normaalin tyhjennyksen yhteydessä lisäjätteen hinnalla aikaisempien vuosien tapaan. Sekajätteenä kerätyt kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, joka tuottaa kaukolämpöä pirkanmaalaisiin koteihin.

Hyvä paikka kuuselle on esimerkiksi jätekatoksen sivu tai pääty. Kuusta ei saa laittaa jätekatoksen sisälle tai jäteastioiden eteen, koska silloin se haittaa jäteastioiden tyhjentämistä.

Kuusi otetaan jäteauton kyytiin alkuvuoden aikana kuntakohtaisella lisäjätteen hinnalla. Lempäälässä kuusen poisvienti maksaa 6,94 euroa ja Vesilahdessa 7,69 euroa. Hinta sisältää arvonlisäveron.

Katso kuusikeräyksen hinnat osoitteessa https://pjhoy.fi/joulukuusi/

Lempäälässä joulukuusen voi viedä maksutta Moisiolammentien jäteasemalle, Vesilahden jäteasema sijaitsee Mäntytie 1:ssä. Loppiaislauantaina 6. tammikuuta jäteasemat ovat kuitenkin kiinni, ja Vesilahden jäteasema on auki vain lauantaisin, eli seuraavan kerran 13. tammikuuta.

Kuusen voi myös esimerkiksi pilkkoa polttopuuksi, oksista voi rakentaa ulko-oven eteen ovimaton, johon on hyvä tampata lumet jaloista sisään käydessä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?