Hiljaisia hetkiä: Jumalan naisia – jumalaisia naisia?

Lea oli Jumalan lempeä nainen, kuuden pojan ja yhden tyttären äiti. Raakel oli Jaakobin rakastettu, jumalainen ja kaunis vaimo, alun perin hedelmätön. Nämä sisarukset Raamatussa jakoivat saman miehen, mutta toinen oli rakastetumpi ja toinen syrjitympi. Mekin toivomme rakkautta ja huomiota läheisiltämme. Tuntuu hyvältä, kun on joku, jota omat asiat kiinnostavat ja joka kuuntelee.

Jaakob syrji Leaa, vaikka Lea synnytti Jaakobille monta poikaa. Lean tarinassa toistui ajatus: “Kun sain pojan, nyt hän minua varmasti rakastaa.” Mutta tarinan edetessä Jaakob ei osoittanut mitään kiinnostusta Leaa kohtaan. Ihmisen tarve on tulla rakastetuksi, hyväksytyksi ja kuulluksi sellaisena kuin on.

Lean tapauksessa Jumala siunasi Leaa ihanilla pojilla, jotka poimivat äidilleen marjoja ja ilahduttavat Leaa. Rakkaus ei aina löydy sieltä, mistä haluaisimme sen löytää, kuten Lea halusi Jaakobin, mutta löysi rakkauden pojistaan ja Jumalasta. Raakel taas kaipasi omaa lasta, mutta sai miehensä Jaakobin rakkauden. Jumala oli asettanut rakkauden löytyväksi sieltä, mistä Lean ja Raakelin se kuuluikin löytää. Jumala osoittaa ja ohjaa meidät rakkauden luo.

 

Rakkaus voi olla lähimmäisenrakkautta ja välittämistä, se voi olla äidin tai isän rakkautta, sisarusrakkautta tai kumppanin osoittamaa rakkautta. Jumalan rakkautta on armo eli ansioton rakkaus meidän osaksemme. Jumala on rakkaus, siksi myös läsnä siellä missä rakastetaan. Kun kaipaamme rakkautta, voimme aloittaa rakastamalla muita kuin Lea. Rakkautta voimme osoittaa pysähtymällä hetkeen ja olemalla läsnä. Antamalla rakkautta saamme rakkautta ja aikanaan muodostuu ystäviä ja tuttuja. Rakkaus lisääntyy, kun sitä jaetaan. Jakamalla rakkautta löytää rakkautta ja kenties sen oikean kumppanin. Rakkaus on ikuinen mysteeri ja niin on Jumalakin.

Luota rakkauteen, vaikka joskus se satuttaakin, siitä tiedät, että rakastat. Se on niin kaunista, että sitä kannattaa vaalia ja antaa sekä vastaanottaa. Älä pelkää antautua rakkauteen. Jumala suojelee sinua vastoinkäymisissä, antaa sinulle rakkautta ja lohtua, kuten Lealle lapsen rakkautta vanhempaan. Rakkaus on Jumalasta. Ole Jumalan nainen, mies tai joku muu, rakasta sinäkin.

Saara Kovero