Loiske lähtee vahvoin odotuksin jalkapallon kolmosdivisioonaan

Loiskeen voittoisa miehistö Cup-ottelussa Euraa vastaan. Kuva: Loiskeen fb-sivut

Jalkapallon kansallinen kilpailukausi on aluillaan. Alempien divisioonien sarjapelit starttaavat huhti–toukokuun taitteessa. Lempäälän edustuspalloilun lippulaiva eli Sääksjärven Loiske aloittaa pelinsä kolmosdivarissa 4. toukokuuta vierasottelulla sarjatulokas Ylöjärvi Unitedia vastaan.

Loiskeen pelaajatilanne noin kuukautta ennen sarja-avausta näyttää hyvältä. Viime kauden pelaajiston runko on pysynyt hyvin koossa, uusiakin kandidaatteja oranssipaitoihin on tullut.

– Pelaajalistalla on tässä kohtaa 28 nimeä. Meillä on taitava joukkue, täynnä hyviä pelimiehiä, kertoo joukkueen peräsimeen palannut Reijo Laaksonen.

Laaksonen valmensi Loisketta viime kauden alussa, mutta jättäytyi sivuun keskikesällä. Tämän kauden Loiskeen taustavoimat ovat tuttuja, sillä Laaksosen aisaparina toimii Jani Moisio, joukkueenjohrtajana Janne Peltonen ja huollossa Jakke Altonen.

Uusista pelaajista Laaksonen nostaa esiin Valkeakosken Hakan kakkosjoukkueesta  tulleen Dani Molinin, niin ikään Haka- ja myös TPV-taustaa omaavan maalivahdin Riku Kallion, Viljami Valtosen ja lempääläisjuurisen Sami Paasin. Viime kauden avainpelaajista muun muassa maalitykki Arsi Lehtiö, taitoniekat Kenan Balici ja Akseli Tiensuu sekä monivuotinen luottotoppari Tomi Vikman jatkavat Loiskeeessa.

– Joukkueen DNA on hyvinkin hyökkäysvoittoinen. Tuskin tulee monta ”nollanollaa”, mutta sitäkin useampia runsasmaalisia tuloksia, lupaa Laaksonen värikkyyttä kentälle.

Loiskeen kakkosjoukkuekin heräsi henkiin parin vuoden tauon jälkeen, kun se löi hynttyyt yhteen Vesilahden Visan kanssa. Joukkue pelaa nimellä Loiske Visa kutosdivaria. Varttunein junioritiimi Loiskeella on U17-joukkue, josta tarpeen tullen myös edutusjoukkue voi ammentaa lisävoimaa.

Tuleva kolmosdivisioona on statukseltaan sarjauudistuksen jälkeen maan viidenneksi korkein sarjataso. Kymmenen joukkueen lohkosta löytyy lähialueiden tuttuja vastustajia. Pisin pelireissu Loiskeella suuntautuu noin 9o kilometrin päähän Tervakoskelle.

– Paljon tulee taas niin sanottuja perinnepelejä. Nokian Palloseura on tutusti suosikki, mutta myös T-PT Tampereelta ja nuorella sakilla tuleva Haka ovat varmasti kovia, arvioi Laaksonen tulevia vastustajia.

Mainittujen ohella kolmosessa pelaavat tamperelaiset ACE, TamU/2 ja PP-70 sekä Toijalan Pallo-49. Sarjan voittaja pääsee karsimaan paikasta kakkosdivariin, huonoin putoaa ja toiseksi viimeinen karsii putoamista vastaan.

Aika ajoin nousee Lempäälässä keskustelu pintaan, voisiko täältä ponnistaa jalkapallon edustusjoukkue nykytasoa korkeammille estradeille?

– Loiskeessa ei mitään virallisia nousupuheita ole käyty. Kakkosdivarissa jo osa seuroista maksaa pelaajille, Loiskeen pelaajabudjetti on nolla euroa nyt. Myös yleisbudjettia pitäisi kyetä reippaasti nostamaan sekä treenimäärää lisäämään nykyisestä, asettaa Laaksonen näkökulmia nousupuheille.

Loiske eteni Suomen cupissa voittamalla Euran Pallon maalijuhlassa lukemin 5–4. Seuraavalla kierroksella Loiske matkasi Poriin Musan Salaman vieraaksi.  Musan Salama oli cupin pelissä parempi ja sääksjärveläisten cup-taival päättyi 8–0 tappioon.