GLi Yhtiöille tunnustusta päästöjen vähennyksestä sekä henkilökunnan hyvinvoinnista

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Pasi Saarinen, yrittäjä ja GLi Yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Kristian Lella  ja Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Pia Vuori palkintojenjakotilaisuudessa. Kuva: GLi yhtiöt

Lempääläinen GLi Yhtiöt valittiin Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n Vuoden 2024 Kuljetusyritykseksi. Valinnan perusteina vahvat panostukset päästöjen vähennykseen ja henkilökunnan hyvinvointiin.

– Vuonna 2024 etsimme kuljetusyritystä tai -yrittäjää, joka on tunnistanut toiminnassaan potentiaalisen vahvuuden ja kehittänyt siitä positiivisen erottautumistekijän markkinoilla. Vahvuus voi liittyä mihin tahansa toimijuuteen kuljetusyrittämisessä. Valinnan yleisinä perusteina olivat ammattiliikenteessä toteutettu esimerkillinen kehitystyö, yritystoiminta ja ansioitunut toiminta ammattiliikennealan yrittäjien ja yritysten arvostuksen lisäämiseksi tai ulkoisen kuvan parantamiseksi, avaa valinnan kriteereitä Pia Vuori, Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtaja tiedotteessa.

– GLi Express Oy on lähtenyt rohkeasti kehittämään yrityksen kuvaa työnantajana. Yritys on Great Place to Work -sertifioitu työpaikka sekä laatu ISO 9001 sekä ympäristö ISO 14001 sertifioitu. He ovat lähteneet Vihreään siirtymään rohkeasti ja ovat ottaneet päästöjen vähennyksen osaksi omaa liiketoimintaa (GLI Green Via) ja ovat myös osa Tampereen seudun ilmasto kumppanuutta, perustelee Vuori valintaa.

Kristian Lella tunnetaan myös aktiivisena raviharrastajana. Kuva: Annika Eronen/LVS-arkisto

Palkintoa oli vastaanottamassa GLi:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, lempääläinen Kristian Lella, joka esitti kiitokset kunnianosoituksesta ja luottamuksesta. Lella kertoo syyksi päästöjen vähentämisen olleen yritykselle tietoinen valinta.

– Olemme alusta asti päättäneet, että emme jää odottamaan, mitä ympäristöalalla tapahtuu, vaan haluamme olla etujoukoissa kehittämässä vähäpäästöisempiä menetelmiä logistiikka-alalla, Lella kertoo.

Yritys sai kiitosta myös henkilökunnan hyvinvoinnin kehittämisestä. Kristian Lella sanoo, että myös henkilöstön hyvinvointiin on satsattu, koska menestys tulee yrittäjän mukaan vain tyytyväisen henkilökunnan kautta. Lella uskoo, että työntekijöiden tyytyväisyys lähtee matalasta organisaatiosta ja siitä, että jokainen pääsee vaikuttamaan omaan työhönsä.

– Meillä kaikki työntekijät ovat saman arvoisia, olemme kuin yhtä suurta perhettä. Esimerkiksi tulospalkkiojärjestelmä koskee jokaista työntekijää johtajista kuljettajiin.

Yrityksessä onkin pitkiä työsuhteita, Lella sanoo, että yrityksen ensimmäinen, vuonna 2006 palkattu työntekijä on yhä yhtiön kirjoilla.

Sisä-Suomen Kuljetusyrittäjät ry esittää GLi Yhtiötä myös koko valtakunnallisen SKAL-organisaation vuoden 2024 kuljetusyritykseksi, joka valintaan myöhemmin. Jo aiemmin tänä vuonna GLi palkittiin Vuoden Kuljetusyrityksenä Tampereen Seudun Kuljetusyrittäjien toimesta.

GLi Express Oy on Pirkanmaalla toimiva kuljetus- ja logistiikkapalveluita tarjoava yritys. Päivittäistä kuljetustoimintaa johdetaan Tampereen Sarankulman logistiikkakeskuksesta. Tällä hetkellä GLi työllistää yli 70 logistiikan ammattilaista ja henkilöstömäärä kasvaa tasaisesti vuosittain.