Kiinteistökehitysyhtiö selvittämään Marjamäen pohjoisrinteen mahdollisuuksia – tarjolla paikka liikenneasemalle

Marjamäen Pohjoisrinne sijaitsee Kuljuntien, Helsingintien ja valtatie 3:n rajaamalla alueella valtatien länsipuolella. Kuva: Lempäälän kunta

Lempäälän kunta kaavoitti työpaikka-alueen Marjamäkeen, Kuljuntien ja Helsingintien väliin. Marjamäen pohjoisrinteeksi nimetyn alueen kaava tuli  voimaan jo 2018, mutta alueelle ei ole tehty mitään, sillä sen toteuttaminen on koettu haastavaksi. Alueella on erittäin suuret korkeuserot ja sen rakentaminen vaatii mittavia maansiirto- ja louhintatöitä, minkä vuoksi alueella ei ole päästy etenemään.

Vuonna 2017 kunta etsi yhteistyökumppania kilpailutuksella, mutta asia ei tuolloin edennyt. Kaksi tuolloin saatua tarjousta eivät olleet riittävän konkreettisia, joten hanke keskeytettiin alkuvuodesta 2018.

Nyt Pohjoisrinnettä toteuttamaan havitellaan kiinteistökehitysyhtiötä. Lempäälän kunta on solminut esisopimuksen Pohjoisrinne Park Oy:n kanssa, jotta uusi kiinteistökehitysyhtiö selvittäisi alueen toteuttamismahdollisuuksia. Mikäli yhtiö katsoo, että alueella voidaan edetä, on tarkoitus myydä kunnan omistama alue kiinteistökehitysyhtiölle, joka alkaisi rakentaa aluetta.

– Alueen toteuttamisen yhtälö on vaikea, sillä se sitoo rahaa pitkäksi aikaa ennen kuin sieltä on saatavilla tulovirtoja. Uskomme, että kiinteistökehitysyhtiö, jolla on osaamista sekä tällaisten alueiden suunnittelusta että maankäytöstä voisi kokonaisuudessaan saada yhtälön toimimaan, Lempäälän kunnan infrapäällikkö Timo Nevala sanoo.

Kiinteistökehitysyhtiö Pohjoisrinne Park Oy on nykyiseltä nimeltään IK-Palvelupiste Oy, joka puolestaan on valkeakoskelaisen infrarakentaja LK-urakointi Oy:n tytäryhtiö. Tytäryhtiön nimi muutetaan Pohjoisrinne Parkiksi hankkeen edetessä.

Pohjoisrinteen alue on pinta-alaltaan noin 17,7 hehtaaria ja se sijaitsee 6,5 kilometrin päässä Lempäälän keskustasta pohjoiseen, moottoritien länsipuolelle Real Parkin kohdalla. Kaava mahdollistaa alueelle rakentaa ja toteuttaa toimitiloja, teollisuustiloja. Yhtenä käytännön kohteena vilkkaan risteysalueen kohdalle on mahdollista sijoittaa liikenneasema. Timo Nevala pitää tätä valttina.

– Liikenneasema on ollut pitkäaikainen tavoite sijoittaa alueelle. En tiedä, onko joku ketju kiinnostunut sijainnista, se jää kiinteistökehitysyhtiön neuvoteltavaksi.

 

Lue myös: Lempäälän kunta kilpailuttaa hankekumppanin Marjamäen pohjoisrinteen yritysalueelle