Hauhon Säästöpankkisäätiö jakaa 100 000 euroa nuorisotyöhön

Hauhon Säästöpankkisäätiö jakaa 100 000 euroa avustuksina lasten ja nuorten liikuntaan, urheilujoukkueille sekä liikuntaryhmille toiminta-alueellaan, johon kuuluvat Hämeenlinna, Hauho, Akaa ja Lempäälä, Vesilahti. Kohdennettua avustussummaa voi hakea toukokuun loppuun asti.

– Tavoitteena on tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastusta ja sitä kautta heidän hyvinvointiaan, kertoo Hauhon Säästöpankkisäätiön toimitusjohtaja Anu Iso-Kokkila-Vähänen.

– Haluamme mahdollistaa liikkumisen ja urheilun kaikille lapsille. Toivomme seuroilta hakemuksia myös, mikäli tiedossa on lapsia tai nuoria, joiden liikuntaharrastus voi olla vaarassa loppua taloudellisten syiden takia, Iso-Kokkila-Vähänen sanoo

Kohdennetun haun lisäksi säästöpankkisäätö jakaa avustuksia jatkuvalla haulla. Avustuksia voivat hakea esimerkiksi lempääläiset ja vesilahtelaiset seurat tai yhdistykset. Säätiön hallitus päättää jatkuvan haun kautta tulleista avustuksista kuukausittain.

Hauhon Säästöpankkisäätiö on tukenut Lempäälän ja Vesilahden alueella useita paikallisia hankkeita. Esimerkiksi viime vuonna säätiö jakoi Lempäälään Lastusten koulun monitoimiareenan ja kuntoportaiden rakentamiseen 7 500 euroa ja Narvan soittokunnan 120-vuotisjuhlakonsertin järjestämiseksi 10 215 euroa, Vesilahden Valkohännät partiolippukunnan Lapin leirin kuluihin 4 100 euroa. Ideaparkin lastentapahtuman Hevisaurus-konserttiin säätiö lahjoitti 12 000 euroa ja alueen sydäniskureihin 14 600 euroa.

Säätiö on tukenut myös 4H-työn kautta työllistämällä Lempäälän ja Vesilahden alueella 40 nuorta, mihin on käytetty yhteensä noin 20 000 euroa.

– Nämä ovat esimerkkejä, mihin olemme tukirahoja osoittaneet. Lisäksi olemme esimerkiksi tukeneet mielenterveysyhdistyksen mielenterveyspäivän järjestämistä, Iso-Kokkila-Vähänen kuvaa.

Avustushakemuksia voi lähettää säätiön kotisivujen kautta tai sähköpostitse toimitusjohtajalle. Hakemusten käsittelyä varten hakevan tahon tulee liittää mukaan viimeisin tilinpäätös ja toimintakertomus, sekä suunnitelma, mihin tukea haetaan.

Säätiön alueeseen kuuluvat ne paikkakunnat, joissa on aikanaan ollut Hauhon Säästöpankki: Hauhon Säästöpankilla on ollut konttorit Puutikkalassa, Alvettulassa, Eteläisissä, Akaassa, Lempäälässä, Hämeenlinnassa sekä Vesilahdessa. Hauhon Säästöpankkisäätiö on nykyisen Oma Säästöpankin omistaja säätiö.