Helsinki yläilmoista

Kristo Vedenojan Helsinki from Above - Helsinki yläilmoista valokuvanäyttely aukeaa Lempäälän Ideaparkin Finnfoto Galleriassa 11. kesäkuuta ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Kevät Kumpulassa. Kuva: Kristo Vedenoja
Helsinki yläilmoista -valokuvanäyttely Ideaparkissa esittelee Helsinkiä Kristo Vedenojan ottamina ilmakuvina eli nähtynä vähemmän tutusta kulmasta – lintuperspektiivistä.

Näyttelykokoelma esittelee Helsingin kaupungin paikkoja ja rakennuksia vuodesta 2017 eteenpäin kaupungista dronella otetuissa valokuvissa. Valokuvanäyttelyyn tutustuja tiirailee värikylläistä, rakennusten ja kattojen mosaiikinomaista maisemaa kuin Kauppatorin lokki taivaalta − tai leija Helsingin yllä.

Vedenoja saa inspiraationsa kaupungin väreistä, historiasta ja sen jatkuvasta muutoksesta. Hän aloitti Helsingin ikuistamisen maasta käsin ja on dokumentoinut kaupunkia instagram-tililleen Helsinki Facades vuodesta 2016.

Vuosien kuvauskokemus on johdattanut hänet tämän päivän ilmakuvausosaamiseen ja näyttäviin teoksiin, jotka kutsuvat katsojan nauttimaan Helsingistä uudella tavalla.

Arkkitehtuuri, kuuluisat rakennukset ja asuinkorttelit saavat uusia ulottuvuuksia ja muuttuvat totutusta erilaiseksi, kun ne esitetään yläilmoista.  Yksityiskohdat avaavat huomaamaan kaupungin monimuotoisuutta. Tuntuu kuin valokuvaaja haastaa katsojan kysymään itseltään: Mitä osaa kaupungista katson? Tunnistanko tämän paikan?

Kristo Vedenoja kuvaa Helsinkiä yläilmoista dronella. Työt ovat esillä Ideaparkissa 11. kesäkuuta alkaen.
Kristo Vedenojan Helsinki from Above – Helsinki yläilmoista valokuvanäyttely aukeaa Lempäälän Ideaparkin Finnfoto Galleriassa 11. kesäkuuta ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Finnfoto Galleria sijaitsee Ideaparkin keskusaukiolla. Näyttely on maksuton.

Helsinki from Above -näyttelyn kuviin ja tarinaan voi tutustua myös osoitteessa: kristovedenoja.com ja instagram.com/helsinkifacades