Riihimäki ei järjestä Asuntomessuja 2027

Lempäälän messuvalmistelut jatkuvat ennallaan.

Saikan asuntomessualuetta rakennetaan parhaillaan. Lempäälän jälkeen vuorossa ollut Riihimäki vetäytyi messujärjestämisestä. Kuva: Erkki Koivisto/LVS-arkisto

Riihimäen kaupunki on perunut aikeensa järjestää Asuntomessut kesällä 2027. Kaupunki ja Suomen Asuntomessut ovat käyneet neuvotteluja messujen toteutuksen tarkentavasta sopimuksesta. Sopimuksen sisällöstä ei ole kuitenkaan päästy yhteisymmärrykseen, kertoo Riihimäen kaupunki tiedotteessaan.

– Haluamme kehittää Riihimäen tunnettuutta Etelä-Suomen työpaikkakeskittymien keskellä olevana kohtuuhintaisena ja sujuvasti pendelöitävänä kulttuurikaupunkina. Päätös vetäytyä messuhankkeesta oli pitkän harkinnan tulos. Hankkeen kokonaiskustannukset nousivat liian koviksi, joten Riihimäen kaupunki päätti vetäytyä hankkeesta, kertoo tiedotteessa kaupunginjohtaja Jouni Eho.

Myös kuluvan kesän 2024 Asuntomessut peruttiin, kun Kerava vetäytyi järjestämisvuorosta. Kesällä 2025 Asuntomessut järjestetään Oulussa ja vuonna 2026 on vuorossa Lempäälä. Lempäälässä Saikan asuntomessualueen infraa rakennetaan parhaillaan kovaa kyytiä, osa messurakentajista on jo valittu. Lempäälän asuntomessut ovat samalla kunnan 160-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma.

Riihimäen päätöksellä vetäytyä Asuntomessujen järjestämisestä ei ole vaikutusta Lempäälän Saikan asuntomessuihin, kertoo projektipäällikkö Pekka Seppänen.

– Meillä alue rakentuu täysin aikataulussa, eikä suunnitelmiin ole tullut mitään muutosta, Seppänen sanoo.

Artikkelia muutettu, korjattu Lempäälän asuntomessujen vuosi, joka on 2026.