Lempäälän asuntomessujen ensimmäiset rakentajat on valittu – Tonttien toinen hakuaika huhtikuussa

Asuntomessualueelle Saikkaan tulee monenlaisia, uusiakin rakennusmuotoja. Kuva: Lempäälän kunta

Ensimmäiset Lempäälän Saikan asuntomessualueen rakentajavalinnat on tehty.

Saikan asuntomessualueelle jätettiin lokakuisessa haussa 25 tonttihakemusta yhteensä 34 rakennuspaikasta. Hakemuksista 20 kohdistui omakotitontteihin.

Lue myös: Omakotitontit kiinnostivat Asuntomessut Lempäälän tonttihaussa – uudenlaiset pientalot eivät

Lempäälän elinvoimajaosto valitsi 14. joulukuuta rakentajiksi 15 omakotirakentajaa, yhden kaupunkipientalosuunnitelman ja kaksi rivi- ja paritaloratkaisua. Valittujen joukossa on itselleen kotia rakentavia henkilöitä ja kohteita myyntiin tekeviä yrityksiä.

– Rakentajavalintojen ulkopuolelle tässä vaiheessa jäi viisi omakotitontin ja yksi rivitalotontin hakijaa, joille esitimme vaihtoehtoista tonttia ja annoimme lisäaikaa vuoden loppuun asti suunnitelmien muokkaamiseksi, kertoo Asuntomessut Lempäälässä 2026 -hankkeen projektipäällikkö Pekka Seppänen tiedotteessa.

– Mikäli näiden suunnittelu etenee, niin teemme arviointiryhmässä näistä esitykset elinvoimajaoston kokoukseen tammikuussa. Kun jatkosuunnittelussa oleva hankkeet ovat käyneet elinvoimajaostossa päätettävänä tammikuussa, tiedämme, mitkä omakotitontit ovat vielä haettavissa tonttihaun toisella kierroksella huhtikuussa, selvittää Seppänen.

Vapaaksi jäävien kaupunkipientalotonttien, yhden rivi- ja paritalotontin sekä kerrostalotontin osalta jatketaan suunnitelmien kehittämistä ja myyntiä ilman erillistä tonttihakua. Tontit luovutetaan neuvotteluiden kautta.

Asuntomessut Lempäälässä 2026 tonttihaun arvostelukriteereinä olivat arkkitehtuuri, ilmastoviisaus sekä pihasuunnitelma. Lisäksi yhtiömuotoisia tontteja arvioitiin myös yhteisöllisyyden ja asumisen turvallisuuden osalta.

 

Yksi kommentti

  1. juhakupari

    Onko fossiilivapaus, hiilinegatiivisuus ja ekologisuus arvot vielä voimassa.. eikä turvalliset hengittävät rakenteet ole päässeet unohtumaan.. Tullaanko rakennusten tiiviyksiin puuttumaan mittauksien kautta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?