Koikkalaiselle SM-pronssia

Lempäälän Kisa oli edustettuna pienellä, mutta sitäkin menestyksekkäämmällä joukkueella Eräjärven Rönnin tanssilavalla nostetuissa tempauksen ja työnnön SM-kilpailuissa. Tässä erikoisessa nostomiljöössä on 1960- ja 1970-luvuilla nostettu jopa maailmanennätyksiä joten nostopaikan voidaan todeta täyttävän vähintään riittävät standardit.

Tänäkin vuonna kisoissa nähtiin muutama SE-tulos Tampereen Pyrinnön Matias Tuovisen johdosta, jopa Pohjoismaiden ennätyksiäkin yritettiin nostaa suorille käsille.

Alle 17-vuotiaiden nuorten naisten sarjassa kisannut LeKin Helmi Koikkalainen osoitti rautaista kesäkuntoa kohennellen ennätyksiään. Tempauksessa kaikkien nostojen onnistuttua Koikkalaisen tulossarakkeeseen saatiin merkata 65 kilon ennätysnoteeraus. Tiukassa pistekilpailussa Koikkalainen sijoittui nuorten naisten tempauksen kolmanneksi.

Työnnössä aloituspaino nousi vasta toisella yrittämällä, ja siitä sisuuntuneena nuori sääksjärveläinen työnsi viimeisellä nostollaan 89 kilon ennätyspuntit suorille käsille. Työnnössä sijoitus seurasi tempauksen jälkiä ja tässäkin nostomuodossa voimanpesän kaulaan pujotettiin pronssinen mitali. Voiton molemmissa nostomuodoissa vei nuorten EM-mitalisti Kaisa Rautio Ounasvaaran Atleettiklubista.

– Helmi Koikkalainen on parantanut vuoden aikana reilut 30 kiloa yhteistulostaan, joten aika mukavasti on treenaus kantanut hedelmää, myhäilee painonnostojaoston puheenjohtaja Teemu Roininen.

Helmi Koikkalaisen nosti SM-pronssia N17-sarjassa. Kuva: LVS-arkisto