Emma Gleisnerille 8. sija EM-painonnostossa

Emma Gleisner ja 111 kiloa suorilla käsillä EM-kisoissa. Kuva: Karoliina Lundahl

Suomen naisnostajat esiintyivät kautta rintaman erinomaisesti edukseen Bulgarian Sofiassa pidetyissä painonnoston Euroopan mestaruus-kisoissa. Mukana oli myös uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan Lempäälän Kisan Emma Gleisner, joka teki erinomaisen kisaesityksen sijoittumalla kahdeksanneksi yhteistuloksella 199 kiloa.

Nyt tuntuu tosi hyvältä, henkisesti rankat ajat verottivat edeltävällä viikolla, mutta tein kunnon mukaisen suorituksen. Kahdeksanteen sijaan olen tyytyväinen, viestitti Sofiasta tavoitettu Gleisner.

Emma nosti sarjassa alle 76 kiloa, mihin hän joutui tekemään painoluokkaurheilussa varsin tyypilliseen tapaan loppupäivien painonpudotusoperaation. Aiemmin hän on kisannut sarjaa ylempänä eli 81-kiloisissa.

Painonveto alempaan sarjaan otti vähän koville, mutta ei haitannut kuntoa tai nostovirettäni.

Tempauksessa avausnosto oli teknisesti epäonnistunut, mutta kaksi muuta olivat sitten priimaa. Lopputulokseksi tuli oma ennätys 76-kilon sarjaan.

Toinen nosto 85 kilosta ja sitä seuraava 88 kilosta olivat hyviä suorituksia.

Työnnössä hyvä vire ja itseluottamus jatkuivat. 107 ja 111 kiloa onnistuivat vaikeuksitta, mutta kolme kiloa raskaampi tanko ei ylöstyönnössä suorille käsille noussut.

Kaksi ensimmäistä työntösuoritusta tuntuivat kevyiltä. 114 kiloakin tuli hyvin rinnalle, mutta ylöstyöntö epäonnistui.

Gleisner on yleensä kisannut ylemmässä painoluokassa, missä hänen ennätyksensä kirjataan lukemin 92+113 kiloa yhteistuloksella 205 kiloa. Nyt koottu 199 kilon yhteistulos on kuitenkin huippusuoritus. EM-mitaliinkaan ei ihan mahdotonta matkaa ole, sillä pronssille eroa oli yhteistuloksessa 16 kiloa.

Emma on parhaassa nostajan iässä, hänellä on potentiaalia ja mahdollisuuksia nostaa tasoaan eurooppalaiselle mitalitasolle saakka, arvioi Gleisnerin valmentaja Teemu Roininen.

Painonnostolla lajina on juuri nyt nostetta, kilpailijoita ja harrastajia on enemmän kuin edellisvuosina. Naisten EM-kisoista Suomelle tuli tukku loistosijoituksia, kirsikkana kakun päällä Emma Retulaisen yhteistuloksen EM-pronssi.

Retulaisen olympiaranking nousi huimasti, hänen pääsemisensä Pariisin olympialaisiin on täysin mahdollista, selvittää Teemu Roininen.

Gleisnerin kisakausi jatkuu maaliskuussa SM-kisoilla ja silmänurkassa siintävät tulevat MM-kisatkin joulukuussa Brunein Manamassa.

Sarjan 76 kiloa kisaajat esittelyssä. LeKin nostaja Emma Gleisner kuvassa toinen vasemmalta. Kuva: Karoliina Lundahl