Vesilahden kunta järjestää elokuussa yleisötilaisuuden Kurkiniityn asemakaavasta ja kaavaprosessista

Vesilahden kunta järjestää elokuussa yleisötilaisuuden, jossa Kurkiniityn asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa esitellään kuntalaisille. Tilaisuus pidetään maanantaina 19. elokuuta kello 18 alkaen Vesilahden yhtenäiskoulun ruokalassa.

Lempäälän-Vesilahden Sanomat kirjoitti huhtikuussa Lammasniemen ja Kurkiniityn visiotyön valmistumisesta ja sen etenemisestä kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Nyt Kurkiniityn asemakaavan laatiminen ja muutos on edennyt osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) vaiheeseen.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla pyritään takaamaan osallisten, tässä tapauksessa kuntalaisten, mahdollisuus saada tietoja siitä, miksi kaava laaditaan, miten kaavoitusprosessi etenee ja miten ja missä vaiheessa kuntalaiset voivat vaikuttaa kaavan valmisteluun.

OAS ei sisällä kaavakarttaa. Kunnan tavoitteena on asettaa varsinainen kaavaluonnos nähtäville myöhemmin syksyllä 2024.

Kurkiniitty on Vesilahden kunnan omistama, noin neljän hehtaarin kokoinen alue. Alue sijoittuu Rautialantien luoteispuolelle.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on sijoittaa alueelle Lammasniemen ja Kurkiniityn visiotyön ehdottamia kohteita, kuten asuinalue ja erilaisia virkistyspaikkoja.

Yleisötilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon 13. elokuuta kello 15 mennessä. Ohjeet ennakkoilmoittautumiseen löytyy Vesilahden kunnan sivuilta.

Lue myös:

Kuntalaiset toivovat eniten uimarantaa ja saunaa: Lammasniemen ja Kurkiniityn visiotyö kunnanhallituksen käsittelyyn