Lukijan kuva: Kyyt häiritsevät Moisiossa

LVS:n lukija lähetti toimitukselle kuvan yliajetusta kyykäärmeestä.
Moision alueen asukkaat ovat tehneet runsaasti kyyhavaintoja kesän aikana Vanattarantien kevyen liikenteen väylillä ja Moision koulun ympäristössä. Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija lähetti toimitukselle kuvan yliajetusta kyykäärmeestä, joka oli löytynyt kuolleena Vanattarantien ja Vätäräisentien risteyksestä ajoradalta.

Kuvan lähettäjä kertoo puhelimessa, että hän on muuttanut kaupunginosaan vasta maaliskuussa. Puolen vuoden aikana hän on ehtinyt nähdä alueella paljon kyykäärmeitä.

Naapureiden puheiden mukaan kyitä on poikkeuksellisen paljon tänä kesänä, hän sanoo.

Kävely- ja pyöräteillä havaitut kyyt aiheuttavat päänvaivaa koiranulkoiluttajille ja alueen lapsiperheille. Kuvan lähettänyt lukija kertoo, että on joutunut muuttamaan omia lenkkeilyreittejään koiransa kanssa ulkoillessaan. Hän miettii myös Vanattarantietä Moision kouluun kulkevia koululaisia.

– Meillä ei itsellä ole sen ikäisiä lapsia. Jos omat koululaiset kulkisivat siellä selittäisin asian niin, että kyyt ovat rauhoitettuja ja kuuluvat luontoon, mutta niihin ei pidä koskea. Ja ettei siellä pidä juosta ojissa tai niiden lähellä.

Kuvan lähettäjä kertoo jättäneensä aiheesta palautteen Lempäälän kunnalle. Hänen mielestään kevyen liikenteen väylien pientareet tulisi niittää kasvillisuudesta, jotta käärmeet eivät viihtyisi kulkureitin läheisyydessä.

Lempäälän kunnan kunnossapitotyönjohtaja Vesa Antikainen kertoo, että alueen pientareiden niitot ovat tältä kesältä jo käynnissä ja loppusuoralla. Antikaisen mukaan toista niittokierrosta ei loppukesälle ole suunnitteilla. Perusteluna on kunnan säästötoimenpiteet ja palautteen yksittäisyys.

– Yhden palautteen perusteella emme lähde isompia toimenpiteitä tekemään, Antikainen sanoo.