Syyskuussa koronarokotteita yli 80-vuotiaille, voimakkaasti immuunipuutteisille sekä hoivakotien ja säännöllisen kotihoidon iäkkäille asiakkaille

Syksyllä Pirkanmaan hyvinvointialue antaa koronarokotteen tehosteannoksia porrastetusti. Syyskuussa koronarokotteen saavat yli 80-vuotiaat, kaikenikäiset voimakkaasti immuunipuutteiset sekä hoivakotien ja säännöllisen kotihoidon iäkkäät asiakkaat.

Myös ajanvaraus avautuu porrastetusti. Tällä hetkellä rokotusajanvaraus on avoinna yli 80-vuotiaille ja vakavasti immuunipuutteisille. Molemmat ryhmät voivat varata ajan puhelimitse Pirhan rokotusajanvarausnumeroista. Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan myös digitaalisesti OmaPirha-palvelussa, jossa ajan voi varata myös toisen puolesta.

Hoivakotien asukkaille rokotukset järjestetään hoivakodeissa. Säännöllisen kotihoidon piirissä olevat asiakkaat saavat rokotteen kotihoidon kautta.

Syyskuun lopussa rokotteen saavat 75–79-vuotiaat. Ajanvaraus tälle ikäryhmälle aukeaa syyskuun alkupuolella.

Loka-marraskuun aikana rokotusvuorossa ovat 65 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat. Yli 18-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvat vakavan koronataudin riskiä lisäävää perussairautta sairastavat ja raskaana olevat. Ajanvaraus näiden ryhmien rokotuksiin aukeaa lokakuun alussa.

Influenssarokotteet tulevat annettavaksi myöhemmin syksyllä. Yli 80-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille influenssarokotteet annetaan loka-marraskuun vaihteessa, jotta rokotteen suoja riittäisi talveen saakka. Tämän vuoksi yli 80-vuotiaat ja voimakkaasti immuunipuutteiset joutuvat käymään kahdesti rokotettavana. Ajan influenssarokotteeseen saa koronarokotuskäynnillä tai ajanvarauksen yhteydessä.